Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a vizsgaszezon a nyolcadikosoknak

Kezdődik a vizsgaszezon a nyolcadikosoknak Kovászna megye

A román nyelv és irodalomból írott dolgozattal kedden országszerte megkezdődik a nyolcadikosok képességvizsgája, amelyre összesen 160 400 diák iratkozott be.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megyében az idei tanévben nyilvántartott 1874 diákból nyolcadikos diákból 1651 fejezte be általános iskolai tanulmányait, ők 55 iskolában írják meg a dolgozatokat.

A diákok június 25-én, kedden román nyelvi, június 27-én, csütörtökön matematikai, pénteken pedig anyanyelvi ismereteikről adnak számot.

A dolgozatokat a digitális rendszerben javítják, azaz a diák jelenlétében feltöltik egy online platformra, majd véletlenszerűen szétosztják a javító tanárok között.

Az előzetes eredményeket július 3-án közlik, az óvásokat 3-án és 4-én fogadják, a végleges eredményeket pedig július 9-én hozzák nyilvánosságra. A képességvizsgán elért átlag szolgál a kilencedikes felvételin a különböző középiskolai osztályokba való besorolás alapjául.

Tavaly a háromszéki diákok – némileg elmaradva az országos sikerrátától, ami 76 százalékos volt – 71,3 százalékos átmenési arányt értek el.

Képünk illusztráció.

Fótó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük