Felhívás!

Kezdődhet a rendház felújítása

Kezdődhet a rendház felújítása Kovászna megye

Amint arról tegnapi lapszámunkban hírt adtunk, pályázati úton tervezik a kantai minorita rendház felújítását. Tegnap Bokor Tibor polgármester telefonon értesített: megvan a szükséges pénzösszeg, amit hamarosan meg is kap a Dévai Szent Ferenc Alapítvány.

Az elöljáró nagy örömmel újságolta: Semjén Zsolttal, Magyarország miniszterelnök-helyettesével beszélt, aki biztosította, néhány formaság van még hátra, és azokat letudva, már jövő héten átutalják a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számlájára a támogatási pénzt. Nem kis összegről van szó, ugyanis a magyar kormány 3,2 millió eurót (!) folyósít a civil szervezetnek, amelynek vezetője, Csaba testvér éppen ausztráliai körúton vesz részt, így később értesül a jó hírről.

Bokor Tibor szerint az épületben szobákat alakítanak ki hátrányos helyzetű fiatalok számára, akik a szintén ott berendezett műhelyekben szakmát fognak tanulni a testvér alapítványa által működtetett intézményben. Helyet kap a földszinten egy menza is, a belső udvart és a rendház kertjét pedig úgy fogják rendezni, hogy különböző rendezvények lebonyolítására is alkalmas legyen.
A céhes város elöljárója közölte: a helyi politikum képviselői mellett nagy segítséget nyújtott az ügy előmozdításában Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is, aki szintén lobbizott. <<
Bőven lesz mit tenni, a több évtizedes enyészet nyomai nagyon látszanak

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások