Kézdin is drágulás

Kézdin is drágulás Kovászna megye

A kézdivásárhelyi tanács pénteki rendkívüli ülésén 13 határozattervezetet tárgyalt, amelyek közül a lakosságot leginkább az érinti, ami a szemétszállítás árának az emelésére vonatkozik.

Kézdivásárhelyen 2017 első negyedében 25 százalékkal nőtt tavalyhoz képest a kommunálisnak minősített szemét mennyisége – tájékoztatta a tanácsosokat Zonda Balázs
Ezután minden egyes tonna szemét után nyolcvan lejt kell a Gosp-Comnak befizetnie az államkasszába, és mivel ezt nem tudják máshonnan kitermelni, kénytelenek megemelni a szolgáltatás árát – mondotta a tanácsülésen Zonda Balázs igazgató. A megnövekedett kommunális szemétmennyiség miatt az önkormányzat további száz lejt fizet tonnánként, viszont ezt már a költségvetésből állják, ez számszerűsítve 300 ezer lej körüli összeget jelent – mondotta Bokor Tibor polgármester. A megoldás az lenne, ha minél több lenne a szelektíven gyűjtött hulladék, erre próbálják ösztönözni a lakosságot.
Így a jelenlegi havi 6 lej 66 baniról 7 lej 56 banira, közel egy lejjel emelkedik a városban élő magánszemélyek esetében a szolgáltatás, erre még rájön az ÁFA. Egy négytagú kézdivásárhelyi család ezentúl 36 lejt fog fizetni havonta, míg egy hasonló, vidéken élő család valamivel kevesebbet, 28 lejt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. április 10., 8:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az emeles elfogathato. Szelektiv szemet megoldasa nem lesz megoldva , mert a mas etnikumuakkat ki nem zarjak a kukazasbol teljesen, mert ok ugy a papir- .nyalon-.textil- es vegyeshuladekbol egyforman turkalnak mindig van ra pelda barmelyik varos zonaba .Pl 2o17 aprilis 8-9. Ezert kellene mozgositani a helyi rendorseg alkalmazotait. hogy felul vigyazak a helyzetett es igazoljanak is mert meg a kozeli falvakbol is bejarnak. Az etnikumuk maguk utan nem csinalnak rendet csak nyomott hagynak pl, a Szabadsag utcaban meg a bajukat is el vegzik a kuka mellett.

 • User
  Dátum: 2017. április 10., 9:23
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mi szelektiven tároljuk a szemetet,majd jön a szemetes auto és egybe rakják föl,mindent egybe öntenek,akkor miről beszélnek ?,lényeg a drágitás!

  • User
   Dátum: 2017. április 10., 14:43
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Gosp-Com KFT: A szelektiv hulladekgyujtes Kezdivasarhelyen, kulon autoval, kulon program szerint tortenik (tombhazaknal hetfo, szerda, pentek; maganlakasoknal minden honap utolso heten). Abban az esetben ha a lakok a tombhazak kozotti szelektiv hulladeknak kihelyezett kukakat haztartasi hulladekkal toltik tele, akkor a haztartasi hulladekot gyujto autok veszik fel, amennyiben szelektiven van gyujtve program szerint szelektiven is gyujtodik. A kontenerekbol es zsakokbol szelektiven begyujtott hulladek mennyisegenek 20%-a meg mindig haztartasi hulladek amelyet a Gosp-Com KFT szekhelyen ujbol szelektalnak.
   A Gosp-Com KFT facebook oldalan es weboldalan megtekintheto a kiszelektalt hulladekrol keszitett fotok, es informaciok.

   • User
    Dátum: 2017. április 10., 19:03
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ameddig nem hoznak olyan szemettarolokat amelybe nem lehet bele maszni es az ossze kotott zacskokat szett tepve kiurittik,es turkalnak vagy legtobb esetben a kukatol par lepesre eldobjak mert meggondolta magat az alak addig…,es lassuk be,nagyon sokk embert nem is erdekeli az egesz kulon valagatosdi.Igy is ugy is dragul,es ha kulon szedsz mindent csak [szemetesek profitja]no. A Lecfalv-i szemet taroloval mi a helyzet?Egy vagon penz bele raktak,egy szeker penzbe kerul most az allag megorzes de tovabb…..?

 • User
  Dátum: 2017. április 10., 19:53
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Méghogy külön autokkal szállitják a szemetet,hát akkor nézzennek már közben a dolgok után,hiszen van egy rakkás szédelgő a Tegánál,inkább egybe tárolják az autoban,nem vagyunk mi hűjegyerekek ,látjuk mindennap.

 • User
  Dátum: 2017. április 10., 20:56
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Foltozgatunk foltozgatunk…..DE MIERT kell napokig ott hagyni a folmart utcakat.Olyan nehez ugy megszervezni a munkat,hogy elol egy csapat marja az aszfaltot es hata mogott egy masik csapat tomi is be.Nem tudjak vagy nem akarjak igy csinalni.Es kerdem,milyen kriterium szerint marjak az aszfaltot,hiszen nagyon sokk helyen a folmart resz mellett ott van az ezer fele repedezzett de MEG ki nem lyukkadt aszfalt,amely nehany esso utan az is szatmallik,es akkor kezdik elolrol a foltozast.Biztos a cegnek jobban megeri foltozgatni mert olyan munkat csinalnak amilyent akarnak vagy akilyen sikerul es mindezt SOK penzert semmi garancia [jottallas]nelkul. ,,jobb helyeken,, lattam hogy miutan foltoztak a folt szeleit forro katrannyal korbe szigeteltek hogy viz ne keruljon a folt alla,de itt nem szamit ha a folt fonnebb van vagy alabb mint a regi aszfalt reteg,csak a munka menjen.

 • User
  Dátum: 2017. április 11., 11:17
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A szemetesek ülnek a hermetikus laborban és gondolkodnak, vajon minek árán nem találkoznak az ügyfelükkel, akiket okkal, vagy oktalan zsebelnek. Ami eddig ment, az most pont a saját csűrcsavaros ésszerűsítéseiktől mondott csődöt. Elfelejtettek néhány adott körülményt beleszámolni. És egyre többször töltik össze a szemetet. A kukák átkutatása sajnos nemcsak városi jelenség, hanem most már falvakon is lehet rá példát látni, hogy a kapu előtt kitett edény ki van borítva…Megint virágzik a patakmedrekbe töltött szemét kultúrája.