Felhívás!

Kevés a biciklisáv

Kevés a biciklisáv Kovászna megye

Vasárnap délben, Barót központjában, a Memento kocsma teraszán számos baróti és sepsiszentgyörgyi kerékpározó fiatal gyülekezett, abból az alkalomból, hogy a kocsma teraszán a sepsiszentgyörgyi Vocalcycle kerékpárszerelő műhely tulajdonosai kerékpárszerelő-állványt létesítettek.

Az egyszerű, de a kerékpárosok számára minden bizonnyal annál hasznosabb állvány a kocsma bejáratától nem messze található, mellette számos biciklitartóval is, bizonyítékául annak, hogy a helyiség tulaja, Lázár László, az itt üdítőre vagy kávéra megálló kerékpárbarátoknak is a kedvében akar járni. Mint elmondta, számos, Erdővidéket kerékpárral körbejáró idegen is gyakran megáll itt, az állvány számukra is hasznos lesz, amennyiben a biciklin apróbb javításokat kell elvégezzenek: ehhez az állványnál több kulcs rendelkezésre áll, úgyszintén pumpa is van, ha kereket kellene felfújjanak.

Az alkalomra Sepsiszentgyörgyről is többen elbicikliztek Barótra, velük elbeszélgetve megállapítottuk, hogy bár örvendetes módon egyre több a kerékpározó fiatal, a hatóságok ezt a tényt figyelmen kívül hagyják: kerékpársávokat ugyanis rendszerint elfelejtenek tervezni, még a most épülő új utak sem kapnak biciklisávot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.