Felhívás!

Kettős gyilkosság Csernátonban

Kettős gyilkosság Csernátonban Kovászna megye

Vasárnap este kettős gyilkosság rázta meg Felsőcsernáton lakóit: a helyi 29 éves R. Gigel először a 65 éves M. Andrással, majd a 69 éves tőszomszédjával, P. Andrással is végzett. Az elkövető mindkét áldozat koponyáját szétverte, a gyilkos eszközt még hétfőn is keresték a rendőrök. A helyiek megdöbbenve állnak a történtek előtt, mivel az embertelen tettet kiváltó indítékot egyelőre nem tudni.

A helyiek beszámolója szerint R. Gigel vasárnap egy társasággal tokányozni volt, este pedig betért az áldozatok házával szemben található butikhoz egy italra. Ott sörözgetett az özvegy, egyedül élő M. Andrással, akivel – a falubeliek szerint – nem ismerték egymást. Mivel a butik 20 órakor zárt, így M. Andrásnál folytatták a szilvapálinkázást.

Aztán valamiért elszabadultak az indulatok, M. András vérző koponyával szaladt ki a házból, le egészen a pár tíz méterre levő butikig (a vérnyomokat még hétfőn is látni lehetett), ám ott már senkit sem talált, így betért a szomszédjához a szintén egyedül élő P. Andráshoz, hogy segítséget kérjen.

Beszámolók alapján M. András már P. András portáján életét vesztette, viszont az őt követő R. Gigel nem állt le, hanem betört P. Andráshoz, akit az ágyában ütött fejbe. Meg nem erősített értesüléseink szerint P. András a kórházban vesztette életét. A szemtanúk szerint mindkét áldozatnak a fején és nyakán voltak sérülések, M. Andrásnak a blúza is le volt hasogatva.

A mészárlást a szomszédok vették észre, akik azonnal hívták a 112-őt, az elkövető teljesen kivetkőzött magából, még a letartóztatására érkező rendőröket is fenyegette.

Mint kiderült R. Gigel hírhedt erőszakosságáról a faluban. Falusfelei úgy tudják, külföldön dolgozott, felesége van és két gyereknek az édesapja. R. Gigel a tett helyszínétől távolabb lakik, Felsőcsernáton Egerbegy nevű részén.

Hétfőn négy autóval is jelen voltak a rend őrei, és a környéket pásztázták, hogy megtalálják a gyilkos eszközt.

M. Ibolya, M. András lánya kérdésünkre elmondta: az egész család megdöbbenten áll a történtek előtt, és remélik, hogy a gyilkost életfogytiglani börtönre ítélik, amiért ezt tette az édesapjukkal.
– Édesapám idén októberben lett volna nyugdíjas. Annyira várta, hogy megérje ezt a kort, és végül mégsem sikerült neki – fakadt ki M. Ibolya, aki nehezményezte, hogy az utca lakói nem siettek az édesapja segítségére.

A távoli szomszédok még hétfőn sem tudták elhinni, hogy ilyesmi megtörténhetett. Egyikük, O. Margit meg is jegyezte: valóban hallották a kiabálást, de azt hitték, hogy szokás szerint a medve miatt zajongnak a környéken, mivel megszokott arrafelé a nagyvad garázdálkodása.
Az ügy kapcsán Andraș Cosmin ügyész lapunk érdeklődésére elmondta, a nyomozásra való tekintettel nem szolgálhatnak információval a történtekről, ám megerősítette, hogy két áldozata van a vasárnap este, fél tíz körül történt gyilkosságnak. Kiderült az is, hogy azonosították az elkövetőt, akit előzetesen letartóztattak, és elkezdődött a tanúk kihallgatása. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. augusztus 20., 6:47
  ÉRTÉKELÉS: 26

  Nem reg jartam Felsocsernatonban,jol erezheto a “gigelesedes”,az erdei ut mente tele szemettel ..a manele bog a faluba stb …Szomoru sors varsajnos szekely falvainkra.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 21., 21:39
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A “gigelesedes” nemcsak Felsőcsernátonban történik.Sajnos.Ajánlok egy utat Nagyborosnyó fele is … Kétségbeejtően reménytelen falvaink sorsa.Lassan azoknak is el kell menniük akik eddig nem akartak.

 • User
  Dátum: 2019. augusztus 29., 15:54
  ÉRTÉKELÉS: -2

  ö nem az az eber nem gyilkos !!!!! nagyon sok minden nem tiszta eben az ugybe a masik nem kelenne igy megvadolni ö egy csalad szereto es munkas eber Ha nincs bizonyitek akor hogy mogyak ra hogy gyiilkos? Ha o lett volna akor amijen álapotba volt akor meglene a bizonyitek holvan? az ügyet nagyon kikelene vizsgaltatni