Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kétszáz kutya Bodzaforduló utcáiról

Négy év alatt, a 2018 és 2022 közötti időszakban Bodzaforduló utcáiról, külvárosi és belvárosi területeiről kétszáz ebet sikerült befogni, többségüket a kézdivásárhelyi Benji Állatvédő Egyesület menhelyére szállították. Az említett egyesület 2018-ban szerződést kötött az igen költséges munkára, jelenleg a szerződés meghosszabbításán dolgoznak, ami több okból is hivatali bonyodalmakkal jár, részben a drágulások miatt.

Hirdetés
Hirdetés

Raul Urdă, Bodzaforduló polgármestere a városi tanács egyik augusztusi ülésén beszámolt arról, hogy bizonyos időszak alatt kéttucatnyi ebtulajdonost figyelmeztettek törvénysértések okán, öt esetben pedig az érintetteket fejenként 3000 lejre bírságolta az állatvédelemmel megbízott rendőrségi ügyosztály, itt olyan személyekről van szó, akik a veszélyes, agresszív fajkutyákra vonatkozó törvényt nem tartották tiszteletben, és a számonkérések alkalmával ellenséges magatartást tanúsítottak.

Forró Béla, a Benji Állatvédő Egyesület munkatársa beszélt a háromszéki sajtónak arról, hogy a bodzafordulói önkormányzattal megkötött szerződés elején 100-120 kóbor kutyát számláltak meg a város területén, ám mint kiderült, azok nem minden esetben bizonyultak kóbor kutyának, némelyikük a gazdi hanyagsága miatt járt szabadon. Az utóbbi négy évben körülbelül kétszáz kutyát sikerült befogni, ezeket a menhelyre szállították, vagy némelyiket visszaszolgáltatták a tulajdonosoknak. A talált, befogott álla-tok csaknem egyharmada kutyakölyök volt.

Háromszéken az év elejétől 19 esetben bírságoltak ebtulajdonosokat valamilyen törvénysértés okán, emellett csaknem 120 esetben az érintetteket írásban figyelmeztették. Az állatvédelmi rendőrség 18 lakossági bejelentést iktatott, 27 esetben saját észlelések után indítottak vizsgálatokat. (bl) <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.