Felhívás!

Kétbocsos a célkeresztben

Kétbocsos a célkeresztben Kovászna megye

Legkésőbb május utolsó napjáig befognák és elszállítanák a Sepsiszentgyörgy közelében többször is feltűnő bocsos medvét. A macikat a napokban már Előpatak közelében látták, onnan riasztották a hatóságokat miattuk, egyelőre zajlik a beazonosításuk.

Nemrég arról számoltunk be, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat veszélyre figyelmeztette a polgárokat, miután a város és Sugásfürdő közötti útszakaszon több alkalommal is medvéket láttak: a csendőrség tájékoztatása szerint az anyamedvét és két bocsát már többször is visszaterelték az erdőbe, az állatok ennek ellenére szinte naponta visszatértek az említett helyre. Gheorghe Neagu, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal vezetője arról tájékoztatott, hogy hétfőn a Hivatalos Közlönyben már megjelent a város közelében kószáló bocsos medve áthelyezésére vonatkozó rendelet, tegnap pedig az engedélyeket véglegesítették az érintett hatóságok, így hamarosan az illetékes vadásztársaságok ejtik csapdába, fogják be, és a 30 Benedek elnevezésű (a Kovászna, Buzău és Vrancea megyék határában lévő) vadászterületre szállítják a mackókat. Neagutól tudtuk meg, hogy a medvét és a két bocsot legutóbb Előpatak felé látták a pásztorok.

– Hétfőn a 112-es sürgősségi hívószámot tárcsázták egy kétbocsos medve miatt Előpatak környékéről. Valószínű, hogy a sugási erdő és Előpatak közötti szakaszon keresik az élelmet, ott kószálnak. A vadásztársaság beazonosítja, és elszállíttatja az állatokat: május utolsó napjáig érvényes a határozat – összegzett Neagu, rámutatva, hogy a megye más területéről idén nem érkezett hivatalos bejelentés olyan problémás medvékről, amelyek lakott területek körül ólálkodnának, és amelyeket be kéne fogni, áthelyezni más területre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 21., 11:53
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Hamarosan vadaszhattok az orosz medvere is, mert a ruszky medve nagyon felboszult es harcra keszen all orszagotok hatarainal. Vigyazat, ez a medve visszalo ! Majd meglatjuk, hogy hany hajas seggu “nagyvadasz ” mer majd szembeszallni vele !

 • User
  Dátum: 2021. április 21., 13:11
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nesze semmi fogd meg jol az a medve elszalitasi historia.Brassobol hozak Kovaszna megyebe mig mi viszuk Brasso megyebe. Bukarest fele kellene szalitani az oszes befogott medvet hogy ott is legyen ami koszaljon es veszelyesztesse az agyalagyult kormanyunkat.

 • User
  Dátum: 2021. április 21., 23:07
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Egy kerek honap van meg addig, te sok melle beszelo barom, megol valakit addig. Meg kell lonni es kesz! Ezelott a medvet riogattak most reggel hatkor az embereket, mit ertek el azzal hogy felkoltottek az egesz varost!