Felhívás!

Két öregotthonnak segítettek

Két öregotthonnak segítettek Kovászna megye

Nagy értékű és nagyon hasznos adománnyal lepte meg a Wegener Pro Sanitate Alapítvány a kézdivásárhelyi Zenobia Idősek Otthonát és a kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthont. A két ház összesen 55 ezer lej értékben kapott felszerelést.

Szabó Jolán, a Zenobia Idősek Otthonának a képviselője nem tudta könnyeit visszafojtani, mikor az otthon udvarára begördült a teherautó, és megkezdték az adomány leürítését. A 40 ezer lejt kitevő adomány betegmozgató liftet, mozgássérülteknek való különleges fürdőkádat, felfekvés ellen szolgáló matracokat, járókereteket, több hűtőt, mosogatógépet, mosógépet, ruhaszárítót, professzionális mosogatókagylót tartalmaz a hozzá tartozó csaptelepekkel, továbbá főzőkályhát, gőzelszívót és konyharobotot.

Szabó Jolántól megtudtuk: most már közel ötven idős személyt gondoznak két épületben, a személyzet 18 főből áll. A kézdiszentléleki Szent Klára Öregotthonba darálógépet, konyharobotot, vasalót, ventilátort, szárítógépet, fagyasztót, hordozható hangfalat, táblagépet, kerekesszéket, elektromosan állítható ágyat, matracot és húsz abroszt vittek az adományozók, az ajándék értéke 15 ezer lejt tett ki.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 11., 8:41
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Igy kell kinezzen egy oregotthon ?! Ez ha nem tevedek a kezdivasarhelyi volt szesztoltode helyen mukodo oregotthon. Kanadaba vagy Europa barmely orszagaban, nemhogy lakatot tennenek a kapuira, de ilyen korulmenyek kozt meg a mukodtetesi engedelyt sem adtak volna meg neki. Egyebkent a segelygesztus az adomannyal dicseretet erdemel es minden elismerest !!!

 • User
  Dátum: 2019. október 11., 11:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ugy-e a képen lathato haz csak egy melléképulet, nem ebben a borzalmas allapotu epuletben mukodik az idosek otthona? Mert ha igen, ezt kellene nagyon gyorsan rendbehozni, akar onkentes munkaval is. Turhetetlen, hogy az idosek ilyen kornyezetben eljek a hatralevo eveiket.