Hirdetés
Hirdetés

Két kérdésben kellett dönteniük

Két kérdésben kellett dönteniük Kovászna megye

Két határozattervezetet javasolt sürgősen elfogadásra Tamás Sándor megyeitanács-elnök Kovászna Megye Tanácsának hétfői, rendkívüli ülésén.

Hirdetés
Hirdetés

Az újszülött-szűrési kapacitás növelése a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház keretében című uniós pályázatot március 3-án 16 óráig kell benyújtania az egészségügyi intézmény vezetőségének, ezért a tervezeteket előterjesztő Tamás Sándor a kórház és Kovászna Megye Tanácsa partnerségének jóváhagyását kérte a képviselő-testülettől. „Az Országos Helyreállítási  Tervhez kapcsolódó európai alapokból finanszírozott, 315.100 lej értékű projektből a kórház önrésze 15 ezer lejt tesz ki” – hangsúlyozta.

A másik határozattervezet a megyei tanács és az Olt Vízügyi Igazgatóságon keresztül az Országos Vízügyi Főigazgatóság közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására vonatkozott, mely értelmében Bükszádon, az Olt mellett egy több mint 4 ezer négyzetméteres területet adna át használatba a vízügy a megyének az Anghel Saligny-program keretében megnyert, mintegy 15 millió lej értékű pályázat lebonyolítása érdekében. „A munkálat egy 40 méteres híd és több mint 2 kilométer hosszú megyei út felújítását foglalja magába. A fejlesztési minisztérium 9,9 millió lejjel támogatja a projektet, a megye önrésze 4,9 millió lej” – részletezte Tamás.

A határozattervezeteket az ülésen résztvevő huszonhét képviselő és a tanácselnök is egyöntetűen elfogadta.

Fotó: Zsigmond István

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük