Felhívás!

Kerülik, mint Jerikót

Kerülik, mint Jerikót Kovászna megye

Ha az ember Kézdivásárhely központjában hagyja az autóját, néha többször körbe kell járnia a főteret, mint Józsué serege Jerikó falát, mert szinte állandón tele vannak a parkolóhelyek. A megkérdezettek szerint a zsúfoltságra a fizetéses parkolás, vagy épp a gyaloglás, biciklizés lenne a megoldás.

A sofőrök véleményét is kikértük. Sánta Tibor berecki lakos elmondta: „Ma kivételesen elsőre kaptam helyet, de olyan napom is volt, hogy háromszor kellett körbejárjam a főteret, mígnem sikerült leparkolni. A legjobb lenne, ha fizetéses parkolás lenne, de természetesen elfogadható áron, és hétvégén ingyenes legyen, mint a németeknél, ahol dolgozom”.

Az autósok a polgármesteri hivatalnál is kifejezik nemtetszésüket.
– Vidéki és kézdivásárhelyi sofőrök panaszkodnak, hogy nincs, ahova parkolniuk, és kerülgetniük kell a főteret, amíg helyet találnak – mondta Kanabé Emil kapus.
A szóbeszéd szerint a parkolót olyan autók is foglalják, amiket eladásra hagytak ott a tulajdonosok, de terepszemlénk során ilyen esettel nem találkoztunk. A fizetéses parkolás mellett a gyalogos vagy biciklis közlekedés is szabadítaná a teret, elvégre a főtértől alig 4–5 percre van pl. a Millennium Park, a körforgalom (Gatyaszár), vagy épp a Vasút utca vége.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. április 27., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Ma- holnap mar a WC-re is autoval megy mindenki.Van ott hely parkolni eppen elegendo ha a hatso utcakat is figyelembe vesszuk.Es az is igaz,hogy egy keves gyalogolas nem arthat meg senkinek.Fokepp nem a sok elhizott,lusta konzumallatnak,akik meg arra is lustak,hogy par metert gyalogoljanak.Attol,hogy fizetni fogsz a parkolasert,meg nem lesz tobb hely a parkoloban.Na de ugy latom,hogy egyeseknek a haj{OLVASD EKEZETTEL AZ A BETUT} ellepte mar az agyat is.

  • User
   Dátum: 2017. április 27., 12:38
   ÉRTÉKELÉS: -5

   A kozpontba dolgozo szemelyek egesz nap a kozpontba parkolnak, ha a hatso udvarokba parkolnanak es lenne is fizeteses parkolas, mindenki elvegzi a tennivalojat es maris menne tovabb, biztos igy nem lenne parkolasi gond

   • User
    Dátum: 2017. április 27., 18:57
    ÉRTÉKELÉS: 33

    Meg hetvegen sem lehet mindig helyet talalni,mert akkor eppen turot es hurkat arulnak az ut kozepen …apropo …es akkor minek is van az a koszos piac?

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 12:54
  ÉRTÉKELÉS: 10

  A régi (csíki) parkolási rendszerrel sem az volt a baj, hogy a főtéren fizetni kellett. Hanem az, hogy olyan utcákban is bevezették, ahol egyáltalán nem volt indokolt. Hanem nem jött meg a nyereség, és hatalmas igyekezettel lesték, mikor lehet minél gyorsabban lebilincselni egy autót, hogy lehessen bezavarni a büntetést. A büntetés volt a cél, nem a rendezettség. Ezért talált ellenállásra a lakosság részéről, és ezért bukott meg!
  Ha az önkormányzat vezeti be, és nem a nyereségre hajt, elviselhetőre alakítható a fizetős rendszer. Abban az esetben, ha a cél nem az, hogy nosza büntessünk, legyen pénzünk! A büntetést tényleg csak indokolt esetben kell alkalmazni, és akkor a el lehet fogadtatni az emberekkel a fizetős rendszer létét. És elég csak a főtéren egyelőre, majd, ha működik, talán egy két zsúfoltabb utcában. Mert egy dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni. A helyek száma ezzel nem fog nőni. Maximum annyit lehet elérni vele, hogy lesz aki meggondolja, hogy érdemes-e fizetni, és inkább máshova áll meg. Nem lesz kevesebb autó, csak nem a főtéren, hanem a közelben valahol.
  Az autót haszna, és kényelme miatt veszi az ember. Ha arra akarunk valakit rávenni, hogy ne használja, nem egyszerű. Azzal, hogy valaki lustának, elhízottnak, vagy tudja isten minek titulálunk, nem oldottunk meg semmit. Mi van akkor, ha a nagymamámat hoztam valahová, és alig tud már gyalog menni? Nem mondhatom neki, hogy nyugi, öt percre van valami! Gyorsulj fel mami, dobd el a pálcát!
  Egy dolog biztos: könnyebb az embert kedvezményekkel ösztönözni, mint büntetéssel, megszorítással.

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 13:58
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A gond a Johanna fele emberekkel van, akik ingyen akarnak parkolni barhol! O 3 autot tart a foteren, ha kell, ha nem, sot atirni sem hajlando a nagy szekely! Nezzetek meg a csiki ceggel szembeni cirkuszt ki inditotta? Nem az emberek jolete volt neki a fontos, hanem, hogy a zsebeben maradjon a 3 autora fizetendo dij. Tojik mindenki fejere, ha egy cent maradhat ezert a zsebeben.

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 14:48
  ÉRTÉKELÉS: 17

  En nem a nagymamajarol beszeltem,joember.Ezt meg tudom erteni.De azt,hogy valaki azt keri,hogy fizessen a parkolasert…, hat ezt mar nem tudom megerteni.Tehat mi szekelyek annyira hulyek volnank,hogy ott ahol ingyen parkolhatsz,ott mi kikoveteljuk a sajat karunkra,hogy kelljen fizetni a parkolasert.Na errol beszelt a multkorjaban az a jobbikos,ott Magyarorszagon,hogy a szekelyek total idiotak.Ezek a kommentek utan,sajnos,fajo szivvel,de egyet kell ertsek vele.Mert azzal,hogy fizetni fogsz,azzal meg nem oldodik meg semmi.Attol meg nem lesz tobb parkolo hely.Na de ha mar az idiotak igy kerik es ilyen sokan vannak,akkor polgarmester ur-en ilyet sose kertem ontol es mindeg elleneztem a parkolodijat-de most azt javaslom onnek,hogy meg a holnapi naptol fogva vezesse vissza a foteren a parkolasi dijat..HADD FIZESSENEK A HULYEK,HA MAR IGY KERIK!

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 14:24
  ÉRTÉKELÉS: 25

  A gond nem a Johanna fele emberekkel van,hanem az ilyen irigy es karorvendo szekelyekkel mint aki ilyen kommenteket ir.”Johanna” erted is harcolt,hogy neked is ingyen legyen a parkolas es a tobbi hozzad hasonlito karorvendo idiotaert is de most mar ezekutan sajnos azt kell mondjam,hogy ez a nep nem erdemli meg,hogy barki is valamit tegyen az erdekeben.Na polgarmester ur holnaptol dupla tarifas parkolast akarok latni a foteren.HADD FIZESSENEK AZ IDIOTAK.Sot meg tanacsokkal is el fogom latni ezutan az RMDSZ-t,hogy meg mit adozzanak meg es hol vezessenek be mas vamdijakat a varosokban.Most mar azt mondom, annak a magyarorszagi jobbikosnak aki azt mondta,hogy a szekelyek olyan hulyek mint az indianok,kiket egy marek uveggyongyert meg lehet vasarolni,annak nem volt igaza.TI MEG AZ INDIANOKNAL IS HULYEBBEK VAGYTOK.Igy hat megerdemlitek a sorsotokat.

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 15:12
  ÉRTÉKELÉS: -18

  A szövegértés valóban nem az erőssége önnek. Ennyiben tényleg igaza lehet a jobbikos pasasnak. Nem a fizetéses parkolás mellett vagyok, azt gondoltam, kiderül ez a hozzászólásomból. De ha már muszáj bevezetni – kétségem sincs afelől, hogy bevezetik, közakarattól függetlenül – akkor már legalább tegyék úgy, hogy ne legyen megterhelő. A cikkben viszont meg vannak említve olyanok, akik kérik, hogy pénzért parkolhassanak, így még önnek is igaza lehet.
  És amikor először hozzászóltam a cikkhez, azt nem önnek szántam. Ezt igen.

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 17:13
  ÉRTÉKELÉS: 20

  A foterrol teljesen kitiltani az autokat!Meg csak a polgarmesteri hivatal se hasznalhatja az epulet elotti helyeket,nekuk ott a belso udvar. Vagy ha megis lessz fizeteses parkolas akkor a varos egesz teruletere ,minden utcajara legyen kotelezo,miert csak nehanyra. Ha mar lud legalabb legyen kover,vagy a nyulat bokrostol……

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 19:29
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Minden hulye kezdiinek szeretettel kuldjuk ezt a dalt{fokeppen az RMDSZ partfogoinak es a fizeteses parkolas partfogoinak} MAGYAR NEPDAL-Ismeretlen szerzo: Menj el,menj,szegeny magyar\a ketseg partjara\Tekints az ingadozo remenyseg polcara.\S te aki tuztul vastul nem tudsz megriadni\Borzadj,mikor a veg-sors hideg jelt fog adni.\Vezettessed magadat,szem-bekotve,vakon\Elfajult testveridtol,csinalt all utakon!\Kik oseink hamvait rutul megtapodtak,\arany szabadsagunkat aranyon eladtak.\Menj add egy olyan kezbe szabadsagod fekit,mely egyszer ugy betoltse a balsors mertekit.\Hogy megerezd amit meg sokan nem ereztek:A Szabadsag s a Rabsag miben kulomboznek!

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 20:36
  ÉRTÉKELÉS: -20

  Hagyjal mar a szabadsaggal,rabsaggal es egyeb hulyesegeiddel…nem lehet parkolo helyet kapni a foteren ..erted? …vagyis “Felvaslott gumikkal tapossak osapaink kockakovet..”

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 20:59
  ÉRTÉKELÉS: -11

  A központban lakók parkoljanak be az udvarukra,az ottdolgozók parkoljanak a mellékutcákba,mindezt egy állomásozni tilos! táblával el lehetne érni és megoldódna a parkolási gond! Aki max 30 percnél többet parkol azt büntessék meg és a többség jól járna! Évek óta gond van egy Iveco furgonnal,1 Opel kadettel?,1 Cryslerrel,azok non-stop ott vesztegelnek!

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 21:10
  ÉRTÉKELÉS: 17

  A túrós-hurkás beszólás megnevettetett,de a nagy bűdös helyzet az,h a piacot tudtommal eladták v bérbeadták! Lassacskán a templomokat és iskolákat is magánosítják!

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 21:00
  ÉRTÉKELÉS: -17

  Sokkal jobb volt a fizetéses parkoló mert így a benzin többe kerül, mint az az 1-2 lej parkolásra s legalább tudtad, hogy meg tudsz állni elvégezni a dolgodat ….

 • User
  Dátum: 2017. április 27., 22:30
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Hagyjak beked a szabadsag es rabsaggal!?Hat azt abban a remenyben irtam,hogy habar halvany a remeny de azert meg remelem,hogy meg van a szekelyek kozt egy-ket olyan ember aki meg is erti ezt az eneket.Te pedig kedves RMDSZ-es TROLL a tobbi rmdsz seggnyaloval egyutt,harcoljal csak a fizeteses parkolo mellett.Ja.Es meg valami.A fizeteses parkolo mar el van dontve,vissza lessz teve fizetesesnek a foteri ,a Szocs Jozsef utcai es meg egy masik utca,most nem jut eszembe a neve.Tudod baratom,ha tudnam,hogy Bokorek a befolyt osszegbol uj aszfaltreteggel cserelnek ki az osszes foutcat Kezdin,akkor en is a fizeteses parkolo mellett voksolnek es lobbiznek mint te.De mivel tudom,hogy ezek a gangszterek akik varosunkat vezetik,nem erre fogjak kolteni a parkolasi dijbol befolyt osszegeket ezert az ilyen otleteket soha nam fogom tamogatni.

 • User
  Dátum: 2017. április 28., 4:01
  ÉRTÉKELÉS: -21

  Te nem erted,hogy az emberek azt szeretnek,hogy tudjanak megallni a foteren autoval,hogy intezzek a fontos dolgaikat? A “befolyt osszeg”-et meg is ihatjak a ganszterek..

 • User
  Dátum: 2017. április 28., 11:51
  ÉRTÉKELÉS: 16

  En ertem,hogy az emberek parkolot szeretnenek.En ugy latom te nem erted,hogy attol hogy fizetni kell a parkolasert attol meg nem lesz tobb hely a foteri parkoloba, csak tobb penz lessz az olyanok zsebebe mint amilyen te is vagy.Biztosan szazalekot igertek neked is a parkolo dijakbol azert vedelmezed oket ilyen vehemensen.Vagy eppenseggel a te ceged lesz a vambehajto?!Mi.?Na latod ,mi is ertunk teged!!Es azzal kapcsolatosan,hogy “az sem baj ha megissza a befolyt osszeget”-hat igen,ez jellemzo az ilyen varosvezetokre mint amilyenek ma vezetik ezt a varost..Szerintem ezert nez igy ki manapsag Kezdivasarhely,mert eddig is megittatok a befolyt osszegeket,-pl. amit aszfaltozasra kene kolteni.Ezert csak hepe-hupas foltozasra futja.Na latod,ezert nem kell nekunk fizeteses parkolo.

 • User
  Dátum: 2017. április 28., 14:48
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Ertem Johanna? Ugyan mit harcolt? Hogy most otszor keruljem meg a foteret, amig talalok egy parkolohelyet, amig o 3 autot tart a foteren?? Na ne szorakozz

 • User
  Dátum: 2017. április 28., 18:01
  ÉRTÉKELÉS: -16

  Hiaba szajkozzatok,hogy “attol amiert fizetni kellnem lessz tobb parkolo hely”,mert tobb szabad hely lenne,ahogy volt is,mikor fizetni kellett,mert a fosveny zsugoriak(s van belolluk eleg) mind a mellekutcakba a fotertol tavolabb parkoltak. Nem tudom ebben ti hol lattok politikat? ja hogy ti erre epitettetek Johann kampanyat az nem a parkolni szeretno kornyezofalvakbol is bejovo emberek problemaja. Hosszuko Surub Ciobi most ingyen parkolhat:)

 • User
  Dátum: 2017. április 28., 20:12
  ÉRTÉKELÉS: -14

  Egyetertek a fizeteses parkolassa, DE, aki a tombhaza korul egesz evre parkolasi dijat fizet (mert kotelezo), bemegy a kozpontba, vagy a varos barmely fizeteses parkolasi korzetebe (pl.mert epp ott van a munkahelye), s ott is fizet havi ill. evi parkolasi dijat – ez nem tunik korrektnek.Velemenyem szerint, 1 auto az adott idopontban csak 1 helyen parkolhat!
  Eloljaroink velemenyet szivesen olvasnam!

  • User
   Dátum: 2017. április 30., 11:16
   ÉRTÉKELÉS: 19

   Nos, itt van a tévedés, hogy “egy autó egy időben csak egy helyen parkolhat”. Mert amíg a tömbház melletti bérelt parkoló gazdája megáll a főtéren, vagy bárhol máshol, addig az otthoni helyére nem állhat be más! Úgyhogy ő amíg máshol van, addig két helyet foglal. Egyet ahol fizikailag van, és egyet a “sérthetetlen” otthoni helyén. Ha a bérelt helyére nem állhat más, akkor nincs miért többletjogot követelnie bárhol másutt. Ő azért a helyért fizet, nem másért. Azért megkapja a “szolgáltatást”, és kész. Új “szolgáltatásért” újra fizet. Feltéve, ha fizetős. Én nem támogatom, hogy fizetős legyen. Már azt sem támogattam, hogy a tömbházak mellett bérelhessen valaki helyet, pont azért, amit fentebb leírtam. Mert két helyet foglal az ilyen, mikor nem tartózkodik otthon. Az autót pedig nem azért találtak ki, hogy otthon üljön, hanem pont azért, hogy elvigyen máshová. A bérelt hely nem megoldja a parkolási problémát (csak a maga számára, de azt is csak otthon), hanem nehezíti. Minél több ilyen van, annál jobban nehezíti. Mert nézzetek széjjel barátaim, sokszor vannak nagy üres parkolók a blokkok között, de hiába mert foglaltak, és tíz vagy tizenöt üres hely mellett nincs hová megállni, mehetsz körbe éppúgy mint a zsúfolt főtéren. Na, megoldotta a fizetős rendszer a dolgokat? Mondhatják, bérelj te is helyet. Ok, s mi van, ha nem haza igyekszem, hanem a barátomhoz, rokonomhoz, aki a másik blokknegyedben lakik? Az autót nem azért vettem, hogy a tömbházam mellett tartsam mozdulatlanul, hanem használni szeretném. Ha nem túl nagy elvárás.

 • User
  Dátum: 2017. május 1., 10:55
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A “koszos porfészket lakó beltenyészetről” a véleményedet megtarthattad volna magadnak, gondolom nagyon előkelő családból származol, ahol úri nevelést kaptál . Nem annyira, hogy szépen és udvariasan tudd magad kifejezni, de arra már elég lehetett, hogy eldicsekedd: még Kairóban is jártál, és ez segít, hogy hatékonyan elemezd az itthoni káoszt.

 • User
  Dátum: 2017. május 1., 10:29
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nem egy két “koszos” lejről van szó, hanem arról, hogy nem ez a megoldás. Mert azzal, hogy a lejedet kiadod, még nem lesz több hely. Sokan felvetették egy földalatti parkoló létrehozását is, szép elképzelés, de egy olyan városban, ahol évekig tart a bürokrácia miatt egy pár száz méteres útszakasz feljavítása, fennáll a veszély, hogy egy ilyen építése évtizedekig tartana. Nem minden épül olyan gyorsan, mint a Kaufland melletti építmény, azt magáncég építi, itt hivatalnokok tologatnák az engedélyeket a végtelenségig.
  Úgyhogy marad az a megoldás, amit a jelenlegi városvezetés esze felér. Sajnos nem vagyok optimista ezen a téren.

 • User
  Dátum: 2017. május 1., 13:23
  ÉRTÉKELÉS: -15

  Ezek mint a kakukk ismetlik ” attol,hogy fizeteses lassz a parkolas nem lessz tobb hely” .. TOBB SZABAD HELY LESSZ MERT EL TAKARITOD A RONCSODAT A FOTERROL!!! Mi az,hogy “sokan felvetettek a foldalatti parkirozo lehetoseget is”? Kik sokan :))) Ezt a varosvezetes vethetne fel…nem “sokan””…Sokanek csak szavaznak es hulyesegeket beszelnek…ennyi sokanek feladata es kompetenciaja.

 • User
  Dátum: 2017. május 1., 15:48
  ÉRTÉKELÉS: -9

  Nahát, a tied egyedül nem roncs, és te (új)gazdag vagy, akinek koszos egy-két lej. Van itt lajbi, hatalmas. Igen, van sok ember, akinek nem hallod meg a szavát. Sajnos a városvezetés is ebben a csónakban evez. Ezért ilyenek az utcáink, közigazgatásunk, bürokráciánk. Rázzuk a rongyot, ezerrel! Micsoda képmutatás, ki vagy te? Nem fér el a Ferrarid a roncsoktól?

 • User
  Dátum: 2017. május 1., 20:11
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kihagytad Tokiót és Washingtont. Meg néhány világvárost, ahol többen élnek, mint itt három megyében. Nem alap az összehasonlításra. Ennyire torz itt a látásmód?

 • User
  Dátum: 2017. május 2., 8:54
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Azert egy komment,melyet ez az RMDSZ-es TROLL irt ,mely a fizeteses parkolas mellett lobbizik,nagyon mellbevagott.Azt kerdi egy masik kommentelotol,hogy””Mi az,hogy sokan felvetettek a foldalatti parkirozo lehetoseget is?””Es valaszol is sajat kerdesere”Ezt a varosvezetes vethetne fel…nem”” sokan”” “”Sokanek csak SZAVAZNAK es HULYESEGET beszelnek…ENNYI SOKANEK FELADATA””.Tehat kedves Kezdivasarhely-i szavazopolgarok, az RMDSZ emberei szerint ti csak arra vagytok jok ,hogy szavazzatok,pontosabban,hogy RAJUK SZAVAZZATOK.Aztan miutan rajuk szavaztatok,nektek szavazoknak KUSS a nevetek,hiszen szerintuk ti mind HULYEK vagytok ebbol kifolyolag ti HULYESEGET beszeltek.Ezert ,szerintuk,hagyni kell az OKOSOKAT,hogy ok dontsek el helyettetek,HULYEK helyett,hogy mi a jo es mi a rossz nektek HULYEKNEK.Micsoda arrogans rablobanda!Erdemes volt rajuk szavazni.NEM?!!Mar aki rajuk szavazott.Egyebkent ne vegye sertesnek senki de nekem is ugyanez a velemenyem azokrol akik rajuk szavaztak.Ez az egy dolog amiben egyet tudok veluk erteni.

 • User
  Dátum: 2017. május 2., 9:18
  ÉRTÉKELÉS: 14

  Es meg egy gondolat.Azert a helyetekben en nagyon meggondolnam,hogy hogyan hulyezem le azokat akik ratok szavaztak.Nem egyebert csak nehogy egy szep napon azok akik “hulyeseget” beszelnek,sokan legyenek a tanacs epulete elott es a LEMONDASOTOKAT koveteljek!!

 • User
  Dátum: 2017. május 2., 18:36
  ÉRTÉKELÉS: 0

  És mi van azzal a lerobbant hasszonjármüvel amelyik lassan egy éve ha nem több a Stadion utcai kitétönél,a jégpályával szemben foglalja a helyet,zavarván a forgalmat,azzal nem törödik senki ,akkor miröl beszélünk,jol is van,fizzesen ha parkolni akkar,hanem járjon gyalog a magyar mert nem születtünk auton.

 • User
  Dátum: 2017. május 3., 18:30
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tehat akik fizeteses parkolot akarnak a foteren,azert hogy legyen ahol LEPARKOLJANAK,azok mind rmdsz-es Trollok..erdekes gondolat menet. Te hallod egyaltalan mit beszelsz?

 • User
  Dátum: 2017. május 3., 19:04
  ÉRTÉKELÉS: -8

  Ha jól számolom, 38 hozzászólás, azaz inkább veszekedő beszéd egy parkolás ürügyén. És csodálkozunk, hogy a maroknyi székely porlik, mint a szikla. Szomorú.

 • User
  Dátum: 2017. május 7., 13:45
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ugy latom az RMDSZ trolljai nagyon leragadtak ennel az ujsagcikknel,nem hagyjak magukat mig el nem erik nepnyuzo celjaikat.Apropo!Penteken megkommenteltem egy ujsagcikket a zsidokrol,tekintetesen Sorosrol.Hat kepzeljetek el,hogy mig a szekelyekrol irhatod,hogy “”indianok””,””idiotak”” vagy barmi egyeb sertest,a Szekely Hirmondo munkatarsait nem ez zavarja,hanem az ha a zsidokrol irsz serto kommentet.Igy a penteki kommentemet nem megcenzuraztak a hirmondosok,hanem teljesen kihagytak{nem publikaltak}.Akkor miert nem “”Zsido Hirmondo” a cime ennek az ujsagnak.Ja,ertjuk,hogy miert.Azert mert a zsidok akik szerkesztik igy vezetik felre a tudatlan szekelyeket.

 • User
  Dátum: 2017. május 7., 13:09
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Ez csak a te összegzésed. Nem mindig úgy fest a dolog, mint ahogy beállítod.
  1. Nem mindenki parkol naphosszat a főtéren. Biztos, hogy akad olyan is, de ne általánosítsunk!
  2. A fizetéses rendszer nem megoldja a helyzetet, hanem a szőnyeg alá söpri. Nem ismétlem miért, mindenki tudja. Voltak ötletek, de az önkormányzat 27 év alatt sem volt képes rá, hogy egyet is felhasználjon. Például közszállítás. A 70-es, 80-as években, mikor fele ennyire sem volt rá igény rá, tökéletesen működött. Ma, amikor modernebb járművekkel, rendezett informatikai háttérrel profi módon meg lehetne oldani, azt, aki egyáltalán megemlíti, lehurrogják. Említettek itt egy csomó nagyvárost, mikor a fizetéses parkolásról volt szó. Senki nem tette hozzá, hogy azokban léteznek az autót kiváltó közlekedési formák. Közszállítás, vagy például bérelhető biciklis rendszer, ami máshol működik, de a sok, nyugatot keletet összejárt városvezetőknek eszébe sem jut semmi hasonló. Csak az, hogy hogyan lehetne pár lejt kiszedni még a nép zsebéből. De az ötleteket mégis a néptől várják. Miért vállalkoztak akkor a város vezetésére?
  3. Mégis, hol? Mint mondám, tessék kitalálni! Azért küldtük oda a tanácsba az emberkéket, hogy gondolkozzanak ilyenen is. Ne csak a bezavarható lejecske képe járjon a lelki szemeik előtt!
  4. Nahát, és aki a fizetéses ellen van, az “Johanna” párti, vagy Lungu embere? Pont annyira elszállt elképzelés ez is. Mintha saját gondolata nem lehetne senkinek, csak ezeknek az embereknek lehetne a szószólója. Több komolyságot, az RMDSZ részéről sem mindenki fizetős parkolásban látja a megoldást, még ha ez a pillanatnyi városvezetést nézve így látszik is.
  5. Nem mindenki jár Audival, Mercedesszel. Nem is biztos, hogy a “koszos egy lejről” van szó. Elvekről is. Ha valami ingyen lehet, miért fizessünk érte, és kinek? Mert egyáltalán nem biztos, hogy a kifizetett pénzt jól használják fel. Még egyetlen ígéret sem teljesült határidőre a jelenlegi vezetés részéről! Utcáink, középületeink nem tükrözik azt, hogy jól használnák fel azokat a pénzeket, amelyeket a lakosság bármilyen formában befizet a városkasszába!