Kellemetlen útlezárások várhatók

Kellemetlen útlezárások várhatók Kovászna megye

Újabb útlezárások bolydíthatják meg Szentgyörgyön a Szemerja negyed lakóinak életét, hiszen hamarosan az Andrei Șaguna utcán is elkezdik a munkát. Az önkormányzat teljes útlezárást szeretne, így lehetne operatívan haladni az javítással, a rendőrség fél sávon fenntartaná a közlekedést. A végső szó a rendőrségé, az ő engedélyük az utolsó, amit be kell szerezni, és már csak ez hiányzik a Kós Károly utca utolsó szakaszának a felújításához is.

A Sepsiszentgyörgyön folyó aktuális munkálatokról csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt Antal Árpád polgármester. A kivitelező hosszas kerékkötés után elfogadta az önkormányzati álláspontot az építőiparban januártól kötelező béremelésekre vonatkozóan (eszerint csak a 3000 lejnél kisebb fizetések megemelését hagyják jóvá a szerződésben korábban belefoglalt összeghez képest). Szintén rendőrségi engedélyre várnak a Puskás Tivadar és Ág utcai munkálatok megkezdéséhez.

A Sepsi Útépítő Kft. közreműködésével a Benedek Elek sétány tömbházak felőli oldalán elkészült a járda, az Otthon sétányon szintén, ott az út és a parkoló aszfaltozása a következő lépés. A Grigore Bălan úti 9-es tömbház mögötti járdát szintén javítják, a Bodok szálloda előtt pedig a szökőkút lebontásával szabadítottak fel helyet, hogy a parkolóban több autónak legyen hely, az újrafestéssel valószínűleg kicsit át is rendezik ezt a területet. A városi stadion két lelátója között már nem kell a sárban tocsogni, elkészült a járda.

Az Olt utca 4-es tömbháza mögött letették a közvilágítási kábeleket, a szegélykövezéssel folytatódik a munka, a Váradi József utca felső szakaszán elhelyezte kábeleit az Electrica vállalat, ezután kell feszültség alá helyezni az új hálózatot, elbontani a régit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások