Felhívás!

Kazánházból főiskola

Tegnap délután ülésezett Kézdivásárhely tanácsa. Az önkormányzati képviselők többek között elfogadták egy tanácsos lemondását, illetve a város közvagyonából a megyevezetés ügykezelésébe adtak egy kazánházat, ebben a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola fiókja kap helyet a felújítás után.

A tanácsosok elsőként elnököt választottak, néhány ülés erejéig Kiss Levente vezeti majd az üléseket. Utána a testület rábólintott Szabó Vincze Árpád tanácsosi mandátumának jog szerinti megszűnésére. Bokor Tibor polgármester elmondta: az RMDSZ-es tanácsos külföldön tevékenykedik, így nem tud részt venni az üléseken. Helyébe vélhetően az RMDSZ listáján soron következő Bartók Elődöt iktathatják be a következő tanácsülésen.

A tanácsosok rábólintottak a Kézdivásárhelyi Ipari Parkok Kft. 2018-as évi zárómérlegére, módosítottak a város erdejéből származó tűzifa árán.

Döntés született arról is, az Új utcában található egykori hőcserélő központot Kézdivásárhely municípium közvagyonából Kovászna megye közvagyonába helyezik át. A városvezető közölte: a 230 négyzetméteres épületet a Művészeti és Népiskola májusi megkeresésére adják át a megyei tanácsnak, az felújítja, majd a felnőttképzéssel és kulturális rendezvények szervezésével is foglalkozó oktatási intézménynek adja át. A tanácsülés részleteire következő kézdivásárhelyi körképünkben visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.