A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kárt is okozott az eső

Kárt is okozott az eső Kovászna megye

Vasárnap délután szokatlan erősségű felhőszakadás zúdult Barótra. Mint azt a város alpolgármesterétől, Szakács Lászlótól megtudtuk, mindössze másfél óra leforgása alatt 77 liter eső esett négyzetméterenként, ami egyébként Erdély-viszonylatban majdnem az egész június hónap évi átlagos csapadékmennyiségének felel meg.

A heves zivatar károkat is okozott: az Ady Endre utcában, a Barót-patak mellett egy melléképületet részlegesen alámosott a víz, a mellette levő mart egy rövid szakaszon a patakba csúszott, de az eső az egész utcát megtöltötte hordalékkal, amit egyébként tegnap délben a polgármesteri hivatal munkásai takarítottak össze és szállítottak el, majd tűzoltókocsi segítségével mosták fel utána az aszfaltot.
Az elöljáró azt mondta, ahol szükség volt rá, az eső után szivattyúztak, közbeléptek, a város területén az iszap, a homok összetakarítása folyamatban volt. Hozzáfűzte, a patakmart beomlott szakaszát a vízügyi hivatal emberei szemrevételezik.
Mint ismeretes, Barót patakán, a város között nemrég fejezte be a vízügy az árvízvédelmi munkálatokat, a mart csak szakaszosan van betonnal erősítve.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.