Kárt is okozott az eső

Kárt is okozott az eső Kovászna megye

Vasárnap délután szokatlan erősségű felhőszakadás zúdult Barótra. Mint azt a város alpolgármesterétől, Szakács Lászlótól megtudtuk, mindössze másfél óra leforgása alatt 77 liter eső esett négyzetméterenként, ami egyébként Erdély-viszonylatban majdnem az egész június hónap évi átlagos csapadékmennyiségének felel meg.

A heves zivatar károkat is okozott: az Ady Endre utcában, a Barót-patak mellett egy melléképületet részlegesen alámosott a víz, a mellette levő mart egy rövid szakaszon a patakba csúszott, de az eső az egész utcát megtöltötte hordalékkal, amit egyébként tegnap délben a polgármesteri hivatal munkásai takarítottak össze és szállítottak el, majd tűzoltókocsi segítségével mosták fel utána az aszfaltot.
Az elöljáró azt mondta, ahol szükség volt rá, az eső után szivattyúztak, közbeléptek, a város területén az iszap, a homok összetakarítása folyamatban volt. Hozzáfűzte, a patakmart beomlott szakaszát a vízügyi hivatal emberei szemrevételezik.
Mint ismeretes, Barót patakán, a város között nemrég fejezte be a vízügy az árvízvédelmi munkálatokat, a mart csak szakaszosan van betonnal erősítve.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.