Felhívás!

Károkat orvosolnának

Károkat orvosolnának Kovászna megye

Kovászna megyében 11,5 millió lejre lenne szükség, hogy a tavaszi árvízkor megrongálódott közúti infrastruktúrát, utakat és hidakat helyreállítsák. Ennek érdekében Kovászna Megye Tanácsa, közösen a prefektúrával kormányhatározat-tervezetet állított össze, amelyben tételesen szerepelnek a szükséges munkálatok.

Kovászna megyében március közepén 14 településen okozott jelentős károkat az árvíz, különösen Erdővidéken, Köpec környékén volt napokon keresztül válságos a helyzet, de az Olt mentén és Bodzavidéken is számottevő a kár. „Megtörtént a kárfelmérés, a készenléti felügyelőség, a megyei önkormányzat, a prefektúra, a vízügy és a helyi önkormányzat szakemberei összesítették: 11.539.000 lejt igényelünk a kormánytól” – jelentette ki Tamás Sándor megyetanácselnök.
Összesen öt hidat kell újraépíteni: Baróton a Barót patakán (1,63 millió lej), Bodzafordulón a Bodza folyón (2,16 millió lej), továbbá Sepsibükszádon (2 millió lej), Nagyborosnyón és Bardocon. Martot kell erősíteni Sepsiszentgyörgyön, Dobollón, Málnáson, újra kell építeni a Kispatak és Bo­dzakraszna felé vezető utat, ugyanakkor számos községi és erdei út, áteresz és további hidak szorulnak javításra, megerősítésre. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.