A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kamerával figyelt terület

Kamerával figyelt terület Kovászna megye

Kamerával figyelik az oltszemi kastély kertjét, hogy bejár-e a medve. A nagyvad azonban, amióta a lovakat elzárták a gyerekotthonnak is helyet adó intézmény udvarán, azóta nem tette tiszteletét a kertben, viszont naponta megjelenik a település Malom utca nevű részén.

Fodor István szerint lassan mindenki ismeri a medvét. Amikor a kastély udvarán megtámadta a polgármesteri hivatal fajkancáját, a lábnyomát is lemérték.

– A medve minden nap ott van a réten, és a Malom utcán is „felvonul”. Az emberek leírásából és a nyomokból egyértelmű, hogy ugyanarról az állatról van szó, amelyik a kastélykertben is támadt. Az a kérdés azonban, hogyha a rétben meglőjük, kitalálják-e, hogy nem ez az állat volt. Így akkor várjuk, hogy valahol máshol támadjon emberre vagy tegyen kárt, vagy hogy lehet ezt „törvényesen” megoldani? – teszi fel a kérdést a polgármester.

A helyi vadőrökkel most azt fontolgatják, hogy egy „gyenge lovat” elengedjenek a kertbe, hátha akkor ismét a „tett helyszínére” jön a medve, hogy utólag „ne legyen vita”.

Az oltszemi kastély udvarára október 25-én tört be egy medve, amelyre a bodoki vadásztársaság kilövési engedélyt kért és kapott. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. november 14., 8:25
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Fodor ismet remkepeket lat.Ha a kameran latszik a medve,hogy bejar a faluba,akkor miert nem kozoltetek egy fotot errol az ujsagba?! En ha jol tudom az orszagban idaig hivatalosan 30 medvet lottek ki.Ebbol a legtobb engedelyt Kovaszna megye kapta.Mondom,hivatalosan,mert nem hivatalosan meg tobb medverol van szo. Akkor kerdem en Fodor urtol,hogy miert nem akkor lottek ki ezt a medvet amikor a megye megkapta ra az engedelyt,ha a medve minden nap bejar a faluban,ugy ahogyan ezt Fodor allitja?! A szomszedos Brasso megye,ahol valoban bejarnak a medvek a varosokba (Brasso,Sinaia,Busteni,Predeal,Poiana-Brasovului,Rozsnyo) es nem egy hanem egyszerre 7-8 medve bocsostol ,ok csak 3 medvere kertek es kaptak engedelyt.Pedig naluk sokkal realisabb es bizonyithatobb a problema.Ennek ellenere ok embersegesebb megoldasokat keresnek a problema megoldasara.Kovaszna megyeben csak szobeszed bizonygatja,hogy a medvek bejarnak a falvakba.Es a furcsa az egeszben az ,hogy mindeg ugyanazok a “vadaszni”(ertsd ugy gyilkolaszni) vagyok bizonygatjak mindezt. Jobban tenne Fodor ur,ha a helyi vadorokkel nem a “gyenge lovat” engednek el a kertben,hanem elelmet biztositananak es hordananak fol az erdobe,hogy legyen a medveknek amit egyenek,akkor nem maszkalnanak le a falvakba.A vadoroknek ez volna a kotelesseguk es nem a csapdak folallitasa.

 • User
  Dátum: 2017. november 14., 9:10
  ÉRTÉKELÉS: -18

  Megint félretájékoztatsz, durvább megfogalmazásban: hazudsz. Ha néha újságot is olvasnál, akkár innen is megtudhattad volna, de máshonnan is, hogy az egész országban 23 veszélyes medve kilövését és egy áthelyezését hagyta jóvá 2017-re a szeptember elején kiadott miniszteri rendelet . Kovászna megyében tíz, Hargita megyében hét medve kilövését engedélyezték. A bodoki vadásztársaság egyetlen egy medve kilövésére kapott engedélyt. Ezek a tények, a többi zöld propaganda. Ha pedig szerinted csak szóbeszéd az, hogy a medvék bejárnak a falvakva, akkor azt tanácsolom: győződj meg róla helyszínen. Csak aztán nehogy ne legyen aki megírja a tapasztalatait…

 • User
  Dátum: 2017. november 14., 12:06
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Ajajj… “nehogy ne legyen aki megirja a tapasztalatait”.De nem azert,hogy a medve olyan veszelyes allat volna,hanem inkabb azert,hogy a “vadaszok” veszelyesek, ha netan sokaig szaglaszik valaki medve ugyben utanuk. Errol eszembe jut egy szilveszter (december 31,mikor mindenki ujevezni keszul!) napja 2013 bol,mikor a bixadi oldalon(balvanyosi ut) fenykepeztuk a faval megrakott szekereket (ertsd lopott faval),vagy 31 szekeret,ahol kiabalva odajott az erdesz es egy rendor,es a rend ore figyelmeztetett (minket fenykepezkedoket,nem a fatolvajokat!),hogy nagyon vigyazzunk mert veszelyes amit csinalunk es itt szavait romanul idezem:”din asta se poate si muri”. Szep kis orszag ez a mienk,csak kar ,hogy lakott.Es fokeppen azert kar.hogy ilyen emberek altal lakott!Meghogy en hazudok?!Akkor biztosan ti mondjatok az igazat akik ezt az orszagot (a sajat szulofoldeteket!!!) kiraboltatok es most mar a medvektol sem fertek el!

 • User
  Dátum: 2017. november 15., 9:55
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ti vagytok azok akik kimentetek falura es lefotoztatok,hogy nincs medve (az ures iskolaudvart) ezzel is bizonyitva,hogy hazudtok. Ha valoban lett volna medve akkor ezt a fotot kozoltetek volna de igy felsultetek a sajat hazugsagotokba.Es ha a cikkbol jol ertem a vadoreitek azzal foglalkoznak,hogy csalinak elengednek az erdoszeli birtokokon kivenult kancakat amivel odacsaljak a medveket.Tehat magyaran a medvek a csalira mennek be a falvakba. Szep kis rablobanda de jol jatszik!