A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kamerák a temetőbe

Kamerák a temetőbe Kovászna megye

Mióta Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Tega Rt. köztisztasági és hulladékgazdálkodási vállalatra ruházta át a Vár utcai köztemető működtetését, számos tervvel, de megvalósítással is előrukkolt a vezetőség. Tavaly kamerákat, rendet, fegyelmet ígértek.
Máthé László, a Tega Rt. vezetője elmondta, az utóbbi időben megszűnt a viráglopás, de mégis bekamerázzák a temetőt.
– A kamerákat idén felszereljük, mert a rend megőrzésénél, illetve a rongálások utólagos tisztázásánál is nagy segítség. Korábbi tapasztalatokból tudom, hogy már a szerkezetek puszta jelenléte nagyon sokat számít. Mivel a temető városszélen van, mondhatni a mezővel szomszédos, ezért előfordult, hogy tehenek jöttek be, és sírkövet vertek le, rongáltak meg, de kecskék is bejártak, és lelegelték a sírhalmokról a virágokat, a növényzetet. Mindez érthető módon rosszul esik a hozzátartozóknak, s hasznos a kamera, hiszen utólag számon lehet kérni az állatok gazdáin a kárt – magyarázta Máthé.
A szervezettebb működés óta egy alkalmazottal máris gondok akadtak: az addig feketemunkásként ténykedő személy az alkalmazása után nem tudta elfogadni a napi munkarendet, illetve italozás miatt menesztették. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.