Felhívás!

Juhokat ölt a medve

Juhokat ölt a medve Kovászna megye

Betört két gazdaságba és juhokat ölt a medve két felsőháromszéki településen, szerdán és csütörtökön hajnalban.

Múlt szerdán a kurtapataki Csibi Albert gazdasága békéjét dúlta fel a vad, ahol elpusztított egy juhot. Másnap hajnalban, fél négy körül Török Ferenc portáját látogatta meg a medve, ahol szintén megölt egy juhot. Nem tudni, hogy honnan ébredt fel a juhokra vadászó medve, de a falubeliek úgy vélik, mindkét portánál ugyanaz az állat a tettes.

Török Ferenc elmondta, hogy a vad a hátsó kerten keresztül hatolt be a birtokára, majd betört az istállóba, ahol megölt egy juhot. Szerencsére a többi állat el tudott menekülni, ezeket a szomszédok udvarain találták meg, és vitték haza az esetet követően. Előző nap a kurtapataki Csibi Albert portáján is hasonló eset történt, ott ugyancsak egy juhot pusztított el a medve. A gazdák elmondták, hogy a kutyák hangos ugatása figyelmeztette a medvéről, de amire cselekedtek, már csak a nyomokat és az elpusztított állatokat találták.

Az érintettek jelezték az esetet a helyi önkormányzatnak, majd a vadász egyesületnek, viszont egyelőre még senkitől nem kaptak megnyugtató választ, hogy jogosultak-e kártérítésre, vagy sem.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.