Jövőfürkésző mikesesek

Jövőfürkésző mikesesek Kovászna megye

A nemzetközi projektben a háromszékiek mellett a müncheni Sabel magániskola, a budapesti Bornemisza Péter Gimnázium és a Saint Nazaire-i (Franciaország) Notre Dame líceum diákjai tevékenykednek. Hiszen az együttműködés, melynek része, hogy egymás városát is meglátogatják a diákok, nagy részben a munkáról szól. Márciusban Budapesten színdarabot adtak elő (angolul) arról, hogyan szüntethető meg egy ember adatain keresztül, franciaországi látogatásukon az egészséges étkezés apropóján kólával, olajakkal végeztek kísérleteket.
– Ami a legjobb része egy ilyen projektben való részvételnek, olyan helyekre is el- és bejutnak a diákok, ahová a turisták nem szoktak – mondja irányító tanáruk. A Nantes-i Egyetem kísérleti központjában a mikroalgából készített ételek és üzemanyag gyártási technológiájába is belenézhettünk, de meglátogattunk egy óceánjáró hajókat gyártó hajógyárat is, ahol éppen egy 18 emeletes monstrumon dolgoztak. A gyerekek mindemellett több kultú­rába is belekóstolnak, annál is inkább, hogy a német csapatban török, olasz, szerb nemzetiségűek is voltak. Önállósodnak, rájönnek arra, hogy a másik (volt idegen, már inkább barát) kamasz is ugyanazokkal a problémákkal küszködik, mint ő – sorolta a kiváló tanulási eredményeket feltételező projektben való részvétel előnyeit tanáruk.
A legközelebbi személyes találkozón, Münchenben egy nukleáris központba látogathatnak el a 10-12-es diákok, de a BMW-gyárba is bebocsátást nyernek, a város műszaki egyetemén nukleáris kísérletek tanúi lehetnek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.