Felhívás!

Jövő nyárra lesz kész

A polgármesteri hivataltól származó információk szerint Baróton hamarosan elkezdődik a Béke utcában található zöldségpiac teljes körű felújítása. Lapunkban először 2018 májusában adtunk erről hírt, akkor írta alá a baróti városvezetés az erről szóló pályázat finanszírozási szerződését.

László Sándor főépítésztől most megtudtuk, az időközben kiírt közbeszerzésre csupán egy cég, a felsőrákosi Zöld Út Kft. jelentkezett, így értelemszerűen ők fogják elvégezni a munkálatot. Pontosan még nem tudni, mikor kezdődik a munka, de a terepet hamarosan átadják a cégnek – közölték.

A munkálatok elvégzésére – ami, mint azt korábban mondták, a piac területének térkővel való burkolásából, az elárusító asztalok kicseréléséből, új illemhely építéséből állna – egy évet adtak, tehát a piacosok leghamarabb valamikor jövő nyáron vehetik majd igénybe az új létesítményt, ahol az információk szerint tej- és hústermékeket árusító kioszkok is helyet kapnak majd.

Addig (még nem dőlt el pontosan) valószínűleg a piac előtti utcaszakaszon fog zajlani a szerdai árusítás. A felújítás, ahogy hangoztatták, 265 ezer euróba kerül, amiből 25% a város önrésze. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. augusztus 16., 13:38
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Barótra jöhet akármilyen vállalkozó, itt úgyis mindent a Zöld út nyer meg! Ez a piac história elég régi, már szinte az egyszer volt, hol nem volt kategóriába fog tartozni! Aztán ez a haladást gátló közbeszerzési törvény is megteszi a hatását! Tisztelt képviselő- és szenátor urak, tegyenek valamit ezzel a törvénnyel, mert ha így haladunk, egy pályázat tisztességes megnyerésétől tíz év kell, míg valahogy el lehet kezdeni a munkálatokat! Nézzenek szét egy cseppet a nagyvilágban, hogy mások hogyan csinálják, mert így semmiképp sem jó!