Felhívás!

Jövő, hol vagy?

Első látásra ugyan senkit sem szabad megítélni szakmai szempontból, de 2018 havas virágvasárnapján megfogalmazódhatott annak az alapos gyanúja, hogy ez az esztendő sem a magyar futball átütő sikereiről lesz emlékezetes.
Mint ahogyan például 2016 sem, az Európa-bajnoki részvétel dacára, hiszen a kijutás voltaképpen hivatali segédlettel történt, szerencsés körülmények között (pótselejtezőt érő 3. hely a selejtező csoportban, kedvező UEFA-értékszám, gyengélkedő norvég ellenfél stb.). Az utóbbi három évtized feltörési kísérleteiben több „reményérát” is említenek a szakértők, érdekes, mindegyik szövetségi kapitánynál a kőkemény, pontos védőjáték volt a taktika origója, és van ebben némi „parasztlogika”, hiszen minden mérkőzés 0-0-ról indul, és ha az is marad, hát legalább nincs vereség. Persze, Georges Leekens, a belga mester nem védekező futballt irányítani érkezett Budapestre, hanem valami másért. Ha viszont egy kazah válogatottól is két gólt sikerült „inkasszálni” tíz perc alatt, majd a végére 3-2-es vereséget szenvedett, hát nagyon szapora támadójáték kell majd az ilyesmit ellensúlyozni, ez pedig legutóbb Puskáséknak sikerült.
Itt az első alkalom Leekens úrnak, pirítson rá a kétkedőkre már kedden, a skótok ellen. Nemcsak ő, hanem a csapat. Kissé unottan látjuk azonban, hogy bármilyen változás történik a magyar labdarúgó válogatott szakmai stábjában, az első-második mérkőzésre behívott keret 80-90 százaléka egy jó ideje ugyanaz. Mert más nincs. Az utánpótlás pedig egyelőre csak pislákol, meg-megvillan.
De bezzeg női kézilabdában! Görbicz Anita, minden idők egyik legjobbja, elköszönt a válogatottól, Tomori Zsuzsanna súlyos térdsérülést szenvedett. Görbicz 16 év alatt 232 mérkőzést játszott a nemzeti csapatban, amelyeken összesen 1111 gólt lőtt. A kivételes tehetség mezszámát visszavonultatták, nem lesz többé 13-as a magyar női válogatottban. A tini lányok eközben a húsvéti nagyhét előtt mit művelnek? Hát ezt! Az U18-asoknál: Magyarország 39-26 Dániával, 33-21 Norvégiával, 39-27 Hollandiával, az U16-osoknál 43-28 Ausztriával, 44-33 Romániával. Parádés! <<

Névtelen hozzászólás