Hirdetés
Hirdetés

Jövő hétre újranyomják

Jövő hétre újranyomják Kovászna megye

Nyomdahibás tankönyvet kaptak magyar nyelv és irodalomból a hatodikos diákok. A helytelen kiadványokra a Civil Elkötelezettség Mozgalom hívta fel a figyelmet, de a tegnap kiosztott példányokról már a diákok is osztottak meg fényképeket a közösségi médiában.
Hirdetés
Hirdetés

A „h…sök”, akikr…l ismét kell beszélnünk – így kezdődik a hatodik osztályosok magyar irodalom és nyelvtan könyvének egyik fejezete, ugyanis a könyvből hiányoznak a hosszú ő és ű betűk, csak szóköz jelzi a helyüket. Az idén megírt tankönyveket az Országos Tankönyvkiadó adta ki, a kidolgozásában pedig szabad kezet biztosított a kisebbségi államtitkárságnak, akik egyébként ellenőrizték is a könyvek tartalmát. A közösségi hálón több szülő és diák is nehezményezte, hogy hibás könyveket kaptak, mint írták, ez is jelzi, hogy egyre lejjebb süllyed a hazai oktatás.

A hibás tankönyvekkel kapcsolatosan megkerestük Kovács Irén Erzsébet, kisebbségi oktatásért felelős államtitkárt, aki elmondta: csütörtökön értesítette a kiadó, hogy a nyomda szoftverjének meghibásodása miatt nem ismerte fel a gép ezeket a karaktereket, és üresen maradtak a helyek. Kiemelte: a könyvek digitális verziója tartalmazta a hosszú magánhangzókat. Az államtitkár hozzátette: az Országos Tankönyvkiadó ígérete szerint jövő hétig újranyomtatják a tankönyveket, és eljuttatják minden iskolába, a helytelen kiadványokat pedig begyűjtik a tanárok. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük