Felhívás!

Joga van másképp viszonyulni

Joga van másképp viszonyulni Kovászna megye

Szombat este súlyos incidens történt a sugásfürdői sípályán. Egy 6 éves kislányt estében elütött egy épp mellette elhaladó önkéntes hegyimentő, aki történetesen egy fiatal hölgy. A kislánynak nem esett baja, de az apja hirtelen indulatában többször is megütötte a hegyimentőt.

Tímár Kincső, az érintett erdészeti szakos egyetemista lapunknak részletesen elmesélte a történteket, és ragaszkodott ahhoz, hogy pontosan idézzük. Így tehát az ő olvasatában a következőképpen történtek az események:

„Szombaton síverseny volt a nagypályán, én este a sílécek által kivert versenyúton tempósan ereszkedtem lefele. A pálya közepénél kiugrott a bakancsom a sílécből, eldobott, és esés közben elütöttem egy hat és fél éves kislányt, aki az édesapjával síelt. Mikor sikerült felkelnem az ütközés után a hóból, futottam, hogy nézzem meg, a kislánynak esett-e valami baja. Az édesapa akkor rendkívül megijedt, szinte sokkos állapotba került, és fizikailag bántalmazott. Miután leértünk a pálya aljára, beszéltünk a hegyi csendőrség ott szolgálatot teljesítő képviselőivel.

Az eset után sokan sokfélét tanácsoltak, jöttek a bosszúra éhes szirénhangok, hogy jelentsem fel a bántalmazót, kérjek elégtételt stb. Én, miután alaposan átgondoltam a dolgot, éreztem valami megmagyarázhatatlan dolgot a szívemben, tudtam, hogy ez nem a Jézus útja, és arra az elhatározásra jutottam, hogy mielőtt ezt a lépést megtenném, elmegyek hozzá beszélgetni. És megtörtént a csoda: a bocsánatkérés és a kiengesztelődés. Úgy gondolom, bármekkora baj és szerencsétlenség érjen bennünket, ha kellő jóindulat van bennünk, rendbe hozhatjuk az elrontott dolgokat, kapcsolatokat. A bocsánatkérés és -adás nagyobb erő bármely hatósági szervnél, törvénykezésnél. Nagy kegyelmi tapasztalat volt számomra is és a bántalmazóm számára is. Béke és szeretet – nincs ennél fontosabb.”

Leonid Moscviciov, a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat vezetője lapunknak elmondta, amennyiben a sértett nem óhajt panaszt tenni, ők sem tehetnek ellenlépéseket, de ki kell majd vizsgálniuk azt a panaszt, amit a kislány szülei iktattak az intézményüknél. Megvárják a rendőrségi vizsgálat eredményeit – ugyanis a rendőrségi szóvivő szerint ott is letettek egy feljelentést az incidenssel kapcsolatban –, majd azután foglalkoznak érdemben az üggyel, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egy szolgálatban levő és éppen a pályán levők segítségére odarendelt személlyel szemben történt a súlyos bántalmazás. A hegyimentőket és a mentőket különben januártól törvényben is hatósági védelem illeti meg az ilyen esetekben. Az ügyben megkerestük a másik felet is, aki városunk ismert sportembere, de nem kívánt nyilatkozni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások