Felhívás!

Jobb lett az élete

Jobb lett az élete Kovászna megye

Olvasóink jelezték, hogy a sepsiszentgyörgyi Állomás negyedben, egy Közép utcai ház udvarán láncra kötött kiskutya napok óta vonyít, továbbá a magánház körüli tömbházak lakói kértek segítséget az illetékesektől. Kiderült, hogy az állatvédelmi rendőrséget is riasztották, ám végül mégis a helyi állatvédők oldották meg a problémát.

Olvasónk eljuttatta hozzánk azt a közösségi oldalon fellelhető panaszt, amelyet egy szomszéd fogalmazott meg, ebből kiderült, hogy az említett helyszínen egy kiskutya láncra kikötve, nagyon gyakran vonyít, sír. A panaszosok szerint enni is ritkán kap. Ugyanitt megfogalmazták, hogy a rendőrség is kijárt a helyszínre, ám tehetetlenek, mert nem találják a tulajdonost.

Az áldatlan állapotnak pénteken lett vége: érdeklődésünkre kiderült, hogy a helyi állatvédőket is riasztották az üggyel kapcsolatosan, és már megoldáson is gondolkodnak.
– Engem is megkerestek a problémával, de mivel magánterületen volt a körülbelül kéthónapos kutya, az állatvédelmi rendőrség felé irányítottam a panaszost. Amikor arról értesítettek, hogy az egyenruhások többször is kijártak a helyszínre, de nem találják a tulajdonost, autóba ültem, és kimentem a helyszínre. Ott a közvetlen szomszédtól kértem el a telefonszámát a férfinak, aki kikötötte a kutyát: ha jól értettem, ő csupán felügyeli a házat, amíg az igazi tulajdonos külföldön tartózkodik. Időközben kiderült, hogy a telefonszámot megadó szomszéd megszerette a kiskutyát, enni is adott neki, és befogadná, ha tehetné. A telefonhívásra kiérkező férfi elmesélte, hogy a felesége mentette meg a kutyust az utcáról, ugyanis állítása szerint több kiskutyát széttéptek a nagyobb kóbor ebek, ezt a kutyust sikerült megmenteni, és mivel folyton megszökött az udvarból (a kerítést javítják – szerk.), ezért megkötötték. Minden jó, ha a vége jó, végül új, szerető gazdához került a kiskutya, a szomszéd befogadta, állatorvoshoz is vitte azóta, a környékbeliek is felszusszanhatnak, már nem kell hallgassák a keserves vonyítást – részletezte Igyártó. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. március 7., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Ezert van a haboru hogy ott tartunk hogy a szomszedok egy lancra kotott kutya miatt (amely mellesleg meg nem szoktam meg hogy lancon tartsak es amiatt ugat) akkora perpatvart csinalnak, hogy meg a rendorseget is kihivjak, gondolom ha egy koldus gyerek ha befordul segitsegert nincsen ekkora szimpatia!

 • User
  Dátum: 2022. március 7., 15:27
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez jól végződött, de az allatrendorseg kellene ellenőrizze az allatkinzast mesterfokon muveloket,mert nagyon sokan vannak ,főleg falun.Tisztelet a kivételnek. Kínoznak kutyát,macskát, tehenet,lovakat stb.

  • User
   Dátum: 2022. március 8., 22:15
   ÉRTÉKELÉS: 0

   S még bikát se látnak, csak mesterséges megizélő szakembert, télleg kénos ez a teheny-lét. Na de nem kell annyira kétségbe esni miattik. A sár egyáltalán nem kénos a tehenëknek. Van, hogy belé es feküsznek tiszta önszántikból, met jólesik nekik. Hüsitti őköt. S nem csipik őköt annyira a marhalegyek. Azok a nagy kockás seg… hátúak.