Felhívás!

Jó volt egymást újra látni

Szombaton 55 éves osztálytalálkozót tartottak a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban, ahol az egymást rég nem látott helyi, vagy épp külföldön élő véndiákok ünnepeltek.

 A 73 évesek rendezvényét a kovásznai Bagoly Levente hozta tető alá, ő hívta össze az egykori reálos osztálytársakat, akiket Becsek Éva iskolaigazgató köszöntött.

– A 32 személyből 13-an jöttek el. Sajnos, az évek során 9-en eltávoztak, 5-6 személy hiányzott, míg a többiek igazolták, miért nem tudnak részt venni – tájékoztatott Bagoly.

Megtudtuk, hogy az évek során a reálosztály tanulói tovább folytatták a szakmát, többen közülük, köztük Bagoly Levente is a mérnöki szakmát választották, de akadtak olyanok, akik a humán tudományok felé húztak, és magyar szakos tanárok lettek. Néhányan itthon élnek, mások azóta Németországban, vagy éppen az Egyesült Államokban telepedtek le.

Voltak olyanok, akik külföldről hazalátogattak a találkozó kedvéért, hogy újra láthassák egymást, köztük a Szívkórház névadójának fia, dr. Benedek Géza is, aki Bajorországból tért haza: „30 éve nem voltam osztálytalálkozón, most úgy éreztem, itt az ideje. Örömteli volt a találkozó, jó érzés volt újra látni azokat az osztálytársakat, akik még élnek.”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.