Felhívás!

Jó úton a Sepsi GAL

Jó úton a Sepsi GAL Kovászna megye

Sikerrel zárult le két pályázati kiírás: egy őrkői óvoda építése és 600 mélyszegénységben élő személy támogatása – számolt be szerdai sajtóértekezletén Veres-Nagy Tímea, a GAL Sepsi Egyesület vezetője.

Veres-Nagy kifejtette, az illetékes hatóságok és ellenőrző szervek támogatásra alkalmasnak minősítették a GAL Sepsi Egyesület kiírásaira benyújtott és a helyi elbírálási folyamat során elfogadott mindkét pályázatot.

– Az első két pályázati kiírást idén március és május között futtattuk le. Két projekt érkezett be, ezeket most fogadták el. Az egyikben a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal pályázott egy óvoda megépítésére az Őrkőn. A másik pályázatunk egy nagyon szép hatos együttműködésben valósul meg a Caritas, az Amőba, a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat, a tanfelügyelőség és az önkormányzat összefogásával. Ez a Sepsi Prospera, amely különböző szociális, oktatási és egészségügyi szolgáltatásokat tartalmaz hatszáz mélyszegénységben élő személy számára, illetve kiegészül egy diszkriminációellenes kampánnyal Sepsiszentgyörgy területén – mondta el Veres-Nagy.

Az egyesület augusztus folyamán ír ki újabb pályázatot a hétmillió eurós keretösszegéből még rendelkezésre álló, az első kiírás során le nem hívott összegre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.