A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Jó ügyvédet kell fogadni

Minden erdélyi magyar tanácsos viseljen kokárdát minden tanácsülésen – ezt indítványozták pénteki sajtóértekezletükön Fazakas Péter és Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei tanácsosai.

A megyei tanácsülés egyféle „meghosszabbításaként” tartott értekezleten elmondták: ezzel a megnyilvánulással is tiltakozni lehetne a kisebbségi jogokat ért sorozatos támadások ellen.

Lefestik a helységnévtáblákat, nem szolgáltatják vissza ingatlanjainkat, belekötnek feliratainkban, levetetik zászlóinkat, évszázados műemlék épületeinken tüntetik el a régi megnevezéseket, kivetetik zászlóinkat a többi közül, hogy a minden bizonyíték nélkül bebörtönzött kézdivásárhelyi fiatalokról ne is beszéljünk – sorolta a sérelmeket Fazakas Péter.

– Felkérnénk az összes erdélyi magyar tanácsost, függetlenül attól, hogy milyen szinten és milyen párt színeiben politizál, hogy minden tanácsülésre tűzzék mellükre a kokárdát, hátha a hatalom érezve az összefogást, az erőt és a tömeget, amelyet képviselünk, változtat magyarellenes politikáján – hangoztatta Fazakas Péter.
Balázs Attila az ozsdolai közbirtokosság ügyére hívta fel a figyelmet. Meglátása szerint, hogyha ezt „le találják törölni a térképről”, akkor egy lavina indulhat el a székely magánerdők visszaállamosítására.

– Ez egy nagy gazdasági érvágás lenne, mert minden székely faluban ebből kapják a tüzelőt. Éppen ezért a legeslegjobb ügyvédet kell megfogadni, nem szabad a közbirtokosságra vagy egy vidéki jogtanácsosra bízni a védelmet –szögezte le Balázs Attila.

Emlékeztetett: az ozsdolai közbirtokosság (is) több ezer hektár erdőt „már amúgy is elveszített”, amennyiben nem kapta vissza a megyésítéskor elcsatolt, Kárpátokon-túli területeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 29., 18:10
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Balázs Úr ! Ha már Ozsdola! A kokárdák előtt nem járna közbe, hogy a földosztó bizottság miért nem méri vissza őseim földjeit ha már telekkönyv is van róla?! A vranceai erdő is felejtős mert a papirok birtokában pár ember fog kezet tenni rá! Ha nem hiszik valahol közöljék az igénylők névsorát!

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.