Felhívás!

Jó minőségű a tavak vize

Jó minőségű a tavak vize Kovászna megye

Idén sem jobbak a feltételek azoknak, akik Háromszéken fürdőznének, csobbannának valamelyik tóban. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szakembereitől érdeklődtünk a vízminőségről, körülményekről.

Dr. Alina Mihaela Bârzan az említett igazgatóság keretében működő környezet-egészségügyi iroda vezetője lapunk kérdéseire elmondta, hogy idén is vettek vízmintát a közismert háromszéki fürdőhelyekről, ezeket vizsgálták be. Az első ilyen mintát még május elején gyűjtötték be, elemezték, a procedúrát júniusban is megismételték.

– Heves esőzések után vagyunk, de elmondható, hogy nincs kirívó gond a rétyi, illetve a besenyői tó vizével. Nem észleltünk komoly baktériumfertőzést – magyarázta.
Kiderült, hogy továbbra sem működnek törvényesen a fürdőhelyek: a szakemberek ugyan évek óta értesítik az érintett polgármesteri hivatalokat a törvénytelenségekről, többször felszólították ezeket, hogy abban az esetben, ha a tavat fürdőzésre is használják, akkor a törvény szerint engedélyekre van szükség, de válasz nincs. A legnagyobb gond a szakemberek szerint az, hogy esetleges panaszok, tragédia után azt sem lehet tudni, kit kell felelősségre vonni. Mindezek ismeretében megyénk tavaiban saját felelősségre fürdőzhetünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.