Felhívás!

Jelképgyalázási kísérlet

Jelképgyalázási kísérlet Kovászna megye

Amint arról már lapunkban hírt adtunk, június 7-én egy hatalmas székely lobogót, és egy kisebb méretű fekete zászlót vontak fel a Felsőháromszéken ágaskodó Gyepár-tetőn állított 12 méter magas rúdra. Csupán két hónapnak kellett azonban eltelnie ahhoz, hogy bűnös kezek megpróbálják azokat a helyükről letépni.

A jelképgyalázási kísérletet egy juhait legeltető pásztor helyszínre érkezése hiúsította meg. Megpillantásakor ugyanis a moldvai Bákó megyéből öt terepjáróval érkező, mintegy húsz román soviniszta kereket oldott. Egy eltört csörlőt, valamint félárbocon lógó lobogót, illetve zászlót hagytak maguk után.
Az ötletgazdák és kivitelezők már eleve számítottak egy ilyen aljas tettre, ezért a megakadályozása érdekében több méter magasságba helyezték el a felvonó szerkezetet. Így ennek tönkretétele céltudatos „látogatásra” és kitervelt elkövetésre utal, ami nyilván nem a véletlen, hanem az államelnöki palotából is szított magyarellenesség „hozadéka.”

A rongálás következményeit Biró Attila, Biró Erika, Miklós Barna és Tréfás Alpár számolta fel Kiss Erika, valamint a férje, Kiss János segítségével az elmúlt héten. Önkéntes munkájuk eredményeként a hegycsúcson ismét lobog önazonosságunk jelképe, tartósan viszont csak akkor maradhat ott, ha mindannyian felsorakozunk alája.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.