Felhívás!

Javaslatot várnak

Antal Árpád reméli, hogy rövidesen megoldódik a szakszervezetek művelődési házának jogi helyzete, és így az épület, amelyben évek óta nincs semmilyen tevékenység, átkerülhet a város tulajdonában. Ha ez megtörténne, akkor egy újabb szépséghibája tűnne el Sepsiszentgyörgynek.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta, a Palló utcában lebontottak egy, az önkormányzat tulajdonában lévő régi házat és a lakókat elköltöztették. „Most keressük annak a területnek a hasznosítását. Egyelőre több elképzelés van, de nyilván hogyha a városlakók részéről jönnek javaslatok, akkor annak örülünk”, fűzte hozzá az elöljáró. Antal azt is elmondta, a környéken lakók megfogalmazták azt az igényt, hogy parkolót építsenek oda, de nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy értékesítsék azt a területet. „Hozzám a legközelebb az a változat áll, hogy egy kis közösségi teret hozzunk létre a Turul tér mintájára, de nyilván, ha vannak ötletek, javaslatok, szívesen fogadjuk”, húzta alá Antal.

A városvezető szerint Sepsiszentgyörgyön vannak még elhanyagolt, rossz állapotban levő épületetek, mint például a szakszervezetek művelődési háza, de azok nem a város tulajdonát képezik. „A jó hír az, hogy van egy törvénytervezet, amit a képviselőház és a szenátus elnökei nyújtottak be, és ami a szakszervezeti művelődési házak jogi helyzetét próbálja rendezni. Mi már régóta kérjük ezt, és nyilván jó lenne, ha születne egy olyan törvény, amely kimondaná, hogy ezeket az ingatlanokat az állam átveszi és átadja az önkormányzatoknak. Ha ez megtörténne, akkor még egy sebet be tudnánk gyógyítani”, húzta alá Antal Árpád. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.