Hirdetés
Hirdetés

Javára módosult a családbarát támogatás

A megyeszékhelyi tanács tegnapi ülésén módosították a „szentgyörgyikumnak” számító, háromgyermekeseket támogató tanácshatározatot, melyet a múlt év decemberének rendes ülésén fogadott el a képviselő testület.

Hirdetés
Hirdetés

A legkevesebb három gyermekkel rendelkező nagycsaládok életminőségének javítására irányuló és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférését megkönnyítő program, illetve a 2018/415-ös tanácshatározat, mely ingyenes parkolást és a város által fenntartott szabadidős és kulturális létesítményekbe (sugási kalandpark, sípálya, korcsolyapálya, uszoda, Kónya Ádám Művelődési Ház, Tamási Áron és Andrei Mureșanu színház) való belépéskor 75%-os kedvezményt biztosít az egész családnak, az igénylők javára módosult.

– Ez még alakulni fog, ahogy a gyakorlatban kitűnik majd, milyen korrekciókra van szükség – jelezte már a beterjesztésekor Antal Árpád polgármester. A támogatást a megszabott határidőig, azaz e hónap végéig 113 család igényelte, eleget téve a feltételeknek: mindkét szülő szentgyörgyi illetőségű, munkahellyel rendelkezik, nincs adóssága a város felé, gyermekeiknek pedig nincs több mint 20 igazolatlan hiányzása.

A gyakorlatban kiderült, olyan családok is igényelnék a támogatást, ahol az anyuka a három vagy több gyermek mellett háztartásbeli munkát végez. Egy népes családban ez is méltányolandó, ezért a feltételeket úgy módosították, hogy csak egy dolgozó szülő esetén is jár a kedvezmény.

A további javasolt (és elfogadott) változtatások értelmében a feltételeknek egyidejűleg kell eleget tenni, a bérletek kiváltásakor fel kell mutatni a város által adott igazolást, annak elvesztését 5 napon belül jelenteni kell a hivatalnak, de a legfontosabb, hogy ezentúl azokat folyamatosan, egész évben lehet igényelni, és azokat rövid időn belül ki is bocsátják.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük