Felhívás!

Játszótérre és okospadra gyűjtenének

Játszótérre és okospadra gyűjtenének Kovászna megye

Pénteken, július 12-én a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület (ZNE) partnerségben a helyi önkormányzattal ötödik alkalommal rendezi meg Kézdivásárhelyen a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

A Zöld Nap Egyesület székhelyén tegnap rendezett sajtótájékoztatón Bereczki Kinga, a HKA vezetője, ötletgazda kifejtette, alapítványuk lehetőséget nyújt az embereknek a jó célokért rendezett programokba való bekapcsolódásra. „Örülünk annak, hogy Kézdivásárhely ennyire partnere programjainknak. Jó végignézni a városon és látni mindazt, amit ezzel a közösségi összefogással – beleértve a helyi önkormányzatot, a civil szervezeteket, vállalkozókat és lakosokat – megvalósítottunk”, mondta.

Hozzátette, idén is megkérdezték a HKA Facebook-oldalán a kézdivásárhelyieket, miért tekernének, és a megvalósítható célok közül kettőt választottak: a speciális óvodában játszóteret létesítenének, illetve egy okospadot álltanának fel a településen. Derzsi Gyula alpolgármester az önkormányzat támogatásáról biztosította a jelenlévőket, míg Ráduly Attila, a ZNE elnöke az útvonalat és a programot ismertette. 16 órától regisztrálhatnak a résztvevők a sportcsarnok előtti téren, majd 17 és 20 óra között róhatják változatlan útvonalon a 4,2 kilométeres, egyenként öt lejt érő köröket. „A kerékpárosok az általuk lerótt körökkel gyűjtenek, és ezúton szólunk a családtagokhoz, barátokhoz, ismerősökhöz, kapcsolódjanak be az akcióba egy-egy kerékpározó szponzoraként”, hangzott el. A bringások trikót, térképet, pecsételőlapot és ásványvizet kapnak az akció ideje alatt, emellett idén is méltányolják a legtöbbet gyűjtő kerékpárosokat, a jutalmak biztosításához cégek, vállalkozók részéről várnak felajánlásokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 4., 21:05
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Az ásványvízes flakon elég környezet szennyező…szerintem mindenki tudna otthonról vinni magával kulacsban vizet! Amugy a többi része nagyon jó!