Hirdetés
Hirdetés

Játékokat ellenőriztek

Játékokat ellenőriztek Kovászna megye

Játékboltokat és játékokat árusító kereskedelmi egységeket vizsgált az elmúlt időszakban a fogyasztóvédelmi hatóság. A kihágásokat büntették, megyénkben veszélyes játékot nem találtak.

Országos akció részeként ellenőriztek a fogyasztóvédők olyan üzleteket, amelyekben játékokat is árusítanak, illetve játékboltokat. A felügyelők a játékok minőségét, csomagolását, esetleges veszélyeit figyelték. Országos szinten közel ötszáz üzletet vizsgáltak meg, 71 százalékuknál észleltek valamilyen kihágást – tájékoztatott a Kovászna megyei fogyasztóvédelem vezetője, Mircea Diacon. Országos szinten több mint egymillió lejre róttak ki büntetést a különböző szabálysértések miatt. Büntettek a játékok veszélyessége, csomagolása, valamint címkehiány miatt is. Utóbbi miatt adtak büntetést a Kovászna megyei kereskedőknek is, a címkéről ugyanis hiányzott a román nyelvű feliratozás.

A fogyasztóvédők egyébként felhívják a szülők figyelmét, hogy kizárólag az erre a célra kialakított üzletekben vásároljanak játékot, őrizzék meg a pénztárszalagot és a termékleírást is, csak a gyermek korának megfelelő játékot vegyenek, 3 év alattiaknál pedig nagyon figyeljenek az apró darabokra – ezt egyébként kötelező ráírni a játékra is –, nézzék meg a játék származási helyét és összetevőit, ha pedig gondot észlelnek, jelentsék a fogyasztóvédelmi hivatalnál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük