Felhívás!

Izgalommentes tanácsülés

Tegnap tartotta januári ülését Kézdivásárhely tanácsa, a napirenden összesen húsz tervezet szerepelt, amelyeket egyhangúlag fogadott el a testület. A testület több szerződés, okirat és szabályzat módosítására bólintott rá.

A testület elsőként a Gosp Com Kft. alapító okiratának módosításáról döntött, a cég működését ezentúl Csernáton és Esztelnek községek képviselői is felügyelhetik. Ezek mellett jóváhagyták a hulladékgazdálkodással foglalkozó cég tőkecsökkentését is, így 1.167.330 lej helyett azt 1.095.186 lejre módosították, ami 1002, egyenként 1093 lej értékű részvényre van felbontva.

A tanácsosok még egy, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos tervezetet fogadtak el, ez egy szemétgazdálkodásra vonatkozó tanulmányra, valamint Kovászna megye és az Eco Bihor Kft. közt köttetett szerződés módosítására tért ki. A tervezetben az is szerepel, hogy a lécfalvi lerakóba kerülő hulladék tonnájára számolt illeték ezentúl 103,62 lejt tesz ki áfa nélkül tonnánként, ami valamelyes drágulást jelent.

Egy tervezet arra tért ki, hogy a városgazdálkodási telepen lévő szerszámokat, gépeket, színpadot stb. mekkora összegért lehet ezentúl bérbe venni. A tanács ezt követően egy Molnár Józsiás utcai ingatlan státuszát módosította, így a régi kertészet Kézdivásárhely köztulajdonából a magántulajdonába került át. A döntést az indokolja, hogy az 53 áron lévő létesítmény részét képező, 1975-ben épült emeletes ingatlan nagyon lepusztult állapotban van, és felújítását tervezik.
A tanácsosok mindezek mellett rábólintottak egy, a távközlési és információs technológia infrastruktúrájának javítására vonatkozó, közel 500 ezer lej értékű pályázatra is, ami révén az önkormányzat az oktatási intézmények informatizálását, az online oktatáshoz szükséges eszközök beszerzését kívánja megvalósítani. A napirenden szereplő többi témára jövő héten visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.