Hirdetés
Hirdetés

Ittas vezetésért bírságoltak

Ittas vezetésért bírságoltak Kovászna megye

Az elmúlt napokban a Kovászna Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti munkatársai megyeszerte ellenőrző és figyelemfelhívó akciókat szerveztek a balesetveszélyes útszakaszokon. Összesen 188 bírságot róttak ki, 108-at gyorshajtásért, emellett 13 hajtási jogosítványt is bevontak.

Az említettek mellett a rutinellenőrzések során több kihágást is észleltek a rend őrei. Február 2-án 16.30 körül a kézdialmási rendőrök a helységen áthaladó 114-es jelzésű megyei úton állítottak meg egy gépjárművet, melynek sofőrjéből erős alkoholszag áradt és összefüggéstelenül beszélt, ezért elvégezték az alkoholtesztet rajta, amely 0,77 milligrammot mutatott. A férfit kórházba szállították, hogy vérminta alapján megállapítsák az elfogyasztott alkoholmennyiséget.

Február 5-én hajnali 3 órakor a kézdivásárhelyi rendőrök a helyi Gyárak utcában egy 54 éves férfi által vezetett gépkocsit állítottak meg rutinellenőrzés céljából. Az autóvezető körül terjengő alkoholszag miatt elvégzett teszt 0,52 milligrammot mutatott, a sofőrt kórházba szállították vérmintavétel céljából. Ugyanaznap 20 órakor a közlekedésrendészeket értesítették, hogy egy gépkocsi a szembe jövő sávra hajtott át, ahol egy furgonnal ütközött. A balesetben csak anyagi kár keletkezett, ám a sofőröket alkoholtesztnek vetették alá, amely a gépkocsivezető esetében 0,63 milligrammot mutatott. Minden esetben ittas vezetés miatt indult eljárás.

A téli időjárásra való tekintettel a közlekedési rendészet felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy csak téli abroncsokkal ellátott gépkocsival induljanak útnak és a 3,5 tonna feletti, illetve a kilencnél több személy száll a 3,5 tonna feletti, illetve a 9 személynél több szállítására alkalmas járművek hajtótengelyére hóláncot kell felszerelni. Az említett előírások be nem tartását 9-től 20 büntetőpontig terjedő bírsággal és a hajtási engedély bevonásával büntetik.

Fotó: vivafm.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük