Felhívás!

Ismét segített a Rotary

Ismét segített a Rotary Kovászna megye

Habár már egy hónapja használhatja a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház a Rotary Clubtól kapott orvosi gépeket, a járványhelyzetre való tekintettel az úgynevezett hivatalos átadó tegnap zajlott szűk keretek közepette.

A Kézdivásárhelyi Rotary Club, közösen a sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi és a marosvásárhelyi klubokkal számos egészségügyi intézmény számára vásárolt orvosi felszerelést a Global Grant Projekt keretében, ennek célja elsősorban a COVID–19 elleni küzdelem segítése.
– Amikor a járvány elkezdődött, az öt klub egyszerre mozdult, hiszen észrevettük, hogy most jött el az az idő, amikor a nemzetközi Rotary-alaphoz kell fordulnunk, és közösen lehívnunk egy pályázatot. Az End Covid Now – Seclerland nevű projekt összértéke 42.453 dollár, amelyből 13.300 dollár került a kézdivásárhelyi kórházhoz – részletezte Dobolyi Tünde, a Kézdivásárhelyi Rotary Club elnöke.

A rendelkezésre álló pénzből, a kórházzal való egyeztetés után háromféle orvosi gépet vásároltak: vérkép-analizátort, hordozható ultrahangkészüléket, valamint három pulzoximétert. Dobolyi kiemelte, a felszerelések kiválasztásakor figyeltek arra, hogy azok a járvány lejártát követően is hasznosak legyenek.

Borbáth Anikó orvosigazgató vette át az adománylevelet, megköszönve a Rotary ajándékát. Elmondta, a vérkép-analizátorra sürgősségben van nagy szükség, a pulzoximéter alapeszköz a beteggondozásban, hiszen az mutatja a vér oxigénszintjét, a mobilis ultrahang pedig a műtétek alatt válik nagy segítségére az orvosoknak.

Dobolyi Tünde biztosította az intézményt, hogy a Rotary Club segítségére ezentúl is számíthatnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.