Felhívás!

Ismét aláírásokat gyűjtenek

Újabb aláírásgyűjtésbe kezdett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), melynek révén teret adnának az új embereknek a politikában, de a választási törvényt is megváltoztatnák. Erről számoltak be szerdán az alakulat helyi képviselői.

Több civil szervezettel együtt indított újabb aláírásgyűjtést az USR és a Románia Együtt Mozgalom (MRI). A mozgalomhoz 26 civil szervezet és négy politikai alakulat is csatlakozott, céljuk a jelenlegi politikai helyzet gyökeres megváltoztatása.
Dulányi Szidónia, az USR helyi elnöke sajtóértekezleten elmondta: a bűnözők helyett az új embereknek, az új nemzedéknek szeretnének helyet adni a politikában, olyan embereket keresnek a kampány során, akik szakképzettek, és nem félnek a politikától. “A politika nem egy mocskos dolog, legalábbis nem kéne annak lennie. Mi új dolgokat szeretnénk létrehozni, olyan emberekkel, akik aktívak, és szerves részei kívánnak lenni a közösségnek” – fogalmazott az elnök.
A kampány keretében többek között a kétfordulós polgármester-választásra való visszatérést, illetve a helyi és európai parlamenti választások esetében a választási küszöb eltörlését célzó javaslathoz gyűjtik az aláírásokat. A platformhoz több párt és civil is csatlakozott, a sajtótájékoztatón jelen volt Maria Movila a Szabad Emberek Pártja részéről, aki elmondta: számukra, kis párt számára is fontos a kezdeményezés, ugyanis úgy látják, a kisebb pártok és független jelöltek számára is jár a lehetőség, hogy részt vegyenek a politikában, de ne legyenek akadályozva a jelölési úton vagy a szavazáskor.
A Mentsétek meg Romániát Szövetség minden nap 17–18 óra között gyűjti az aláírásokat és az új személyeket a politikába a sepsiszentgyörgyi központi park felső sétányán, az úgynevezett Gombánál.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.