Felhívás!

Irodalmi est a Mementóban

Irodalmi est a Mementóban Kovászna megye

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szombat este baróti fiatalok tartottak irodalmi estet a Memento kocsma hátsó termében. Miután üdvözölte a jelenlevőket, az est házigazdája, Grad Molnár Deák Ákos a száz éve született Pilinszky János költőre emlékezett, felelevenítve életútjának fontosabb állomásait.

Egyébként a Pilinszky Jánosra való emlékezés az egész est fő eseményeként volt meghirdetve. A költővel való ismerkedés után a jelenlevők egyik meghatározó művét, az Apokrif című verset is meghallgathatták, mégpedig Benedek Huszár János polgármesternek az előadásában. Ezt követően rövid kvízjátékra került sor, mely során versrészletek hangzottak el, ezekből kellett kitalálni a vers címét és a költő nevét. Hasonlóképpen aztán különböző  szavakból arra kellett következtetni, melyik versből ragadta ki őket a kérdező.

Szó esett arról is, hogy kinek mit jelent az irodalom, nem utolsó sorban pedig Örkény István Hír című egyperces novelláját is felolvasták a fiatalok. Ugyancsak a Magyar Kultúra Napja alkalmából ma, kedden este 7 órakor a baróti Városi Művelődési Házban bemutatják a Székelyföld és a Művelődés című kulturális folyóiratokat, valamint a Székely Könyvtár sorozatot, illetve annak zárókötetét, Egyed Emese Válogatott versek című könyvét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások