Felhívás!

Indul a nevezés a 10. Székely Vágtára

Indul a nevezés a 10. Székely Vágtára Kovászna megye

Egyéves kihagyás után, újra visszatér a Székely Vágta, Székelyföld legnagyobb lovas eseménye. A járványügyi helyzethez igazodva és a bizonytalanságokat kizárandó, az idei futamokat online eseményként lehet majd követni. Ez azonban semmit nem vesz el a verseny tétjéből: a tizedik, jubileumi Székely Vágtán továbbra is a Nemzeti Vágtára való kijutás a tét. Az online eseményt 2021. június 26-án szervezik meg, nevezési határidő: május 19.

A települések benevezése a 10. Székely Vágtára már elkezdődött, közölték a szervezők. A székelyföldi képviselet mellett jelentős pénznyeremények is kecsegtetik a lovasokat. Az egynapos online esemény programja még készülőben, azonban a lovasok tréningezhetik lovaikat, mert ismét megmérettethetik magukat az Óriáspince-tetői versenypályán.

Bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek jogában áll benevezni egy csapatot. Minden csapat egy lóból és három személyből áll: lovas, kísérő és csapatvezető. A Székely Vágta futamára bármilyen fajtájú és nemű, ötéves (születési év: 2016) vagy idősebb lóval be lehet nevezni, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek. Kivételt képeznek az ismeretlen származású lovak, valamint az argentin póló pónik, az Akhal Teke és az angol telivér lovak. Az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a 75%-ot.

A szervezők számos értékes jutalmat is felajánlanak a benevező lovasoknak. A Székely Vágta futamon az utazási költséget 1000 lej értékben térítik meg pozitív állatorvosi vizsga esetén. Az előfutam győztesének nyereménye 2000 lej, a Székely Vágta döntőjének pénznyereményei pedig: I. díj 6000 lej, II. díj 4000 lej, III. díj 3000 lej, IV. díj: 2000 lej.

A Székely Vágta szabályzata teljes mértékben igazodik a Nemzeti Vágta szabályzatához. Bővebb információk: Székely Vágta versenyiroda, Kiss Ildikó, mobilszáma 0733.084 .200, e-mail: szekelyvagta2021@gmail.com.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.