Felhívás!

IKÚjság Mikóújfaluban

IKÚjság Mikóújfaluban Kovászna megye

Idén januártól Mikóújfalu polgárai saját újságot vehetnek kézbe, a tervek szerint negyedévente megjelenő lapot az Ifjúsági Klub Újfaluért csapata álmodta meg, és kivitelezte.

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere lapunknak kifejtette, örvendetesnek tartja a kezdeményezést, hiszen a lap egyfajta tükröt tart a településvezetés, közösség elé, az újságból hamar kiderül, hogy a helyi fiatalok miként látják, élik meg a településen történteket.

– Támogatjuk, célunk segíteni az IKÚ kezdeményezését, sőt szorgalmazzuk, hogy akár havi rendszerességgel is megjelenhessen a lap. Az első számot már át is böngésztem, és tetszett benne, hogy a fiatalok bizakodón tekintenek a jövőre, iparkodnak reményt adni az olvasóknak – magyarázta az elöljáró.

Demeter Norbert, az IKÚ elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, rég tervezik egy faluújság szerkesztését, nyomtatását.

– Egyesületünkre utalva, IKÚjság névvel egy 4 oldalas lapot szerkesztettünk, ezt adjuk ki negyedévente. Az első számban a bemutatkozásra fektettünk hangsúlyt, de van önkormányzati, közéleti oldalunk, illetve a kultúra, szórakozás, hirdetések is helyet kapnak. Az IKÚ célja a helyi életre, értékekre rávilágítani. Egyesületünk 21 tagot számlál, a teljes csapattal álmodtuk meg az IKÚjságot, és egyelőre négyen írtunk bele cikkeket – újságolta Demeter.

Kiderült, hogy 550 példányban jelent meg a januári szám, és a település minden portájára bérmentve juttatták el a fiatalok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások