Hirdetés
Hirdetés

Idősek vasárnapja Bodokon

Idősek vasárnapja Bodokon Kovászna megye

Az idősek iránti tisztelet és megbecsülés jegyében zajlott a bodoki református gyülekezeti teremben megtartott istentisztelet október 6-án. Az idősek vasárnapján azokat a nőket és férfiakat ünnepelték, akik betöltötték a 70. életévüket.

Hirdetés
Hirdetés

A mai társadalomban legtöbb esetben hátrányba kerül az idős generáció, kedvezőtlen a hozzájuk való viszonyulás. A Biblia ezzel szemben teljesen másra tanít. Roth Levente bodoki református lelkész Pál apostol Timóteushoz írt első leveléből olvasott igét, melyben Isten arra szólít fel, hogy úgy bánjunk az idősekkel, mint a családtagokkal, álljunk melléjük, segítsük őket. A gyülekezet maga egy család, ahol senkinek nem lenne szabad egyedül cipelnie terheit. A mi dolgunk segíteni őket, az időseké pedig az, hogy jelezzék az erre való igényüket.

Az idős emberek értékes tagjai a közösségeinknek, a bölcsességüket nem lehet semmilyen egyetemi diplomával megszerezni, az élet tanította meg őket. A gyermek felelősséggel tartozik a szülei iránt, a velük és Istennel szembeni kötelesség ez. Aki nem teszi, rosszabb a hitetlennél, mondja a Szentírás. Akinek pedig nincs gyermeke, arra az egyház viseljen gondot. A lelkipásztor szerint az élet legeredményesebb időszaka lehet a nyugdíjas kor, ezek az évek lehetőséget nyújtanak a szolgálatra, bátran bízzunk rájuk feladatokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük