A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Ideiglenes megoldás

A sepsiszentgyörgyi tanács ülésén módosították a Pro Urbe díj szabályzatát. Az új változat alapján ismét két személyt tüntetnek ki, igaz, a rendelkezés hatálya csak a folyó évre, 2018-ra korlátozódik.
A módosító javaslatot a szociáldemokrata párt tanácsosa, Rodica Pârvan terjesztette be, sérelmezve, hogy ha évente csak egy személyt tüntet ki az önkormányzat, akkor ezzel gyakorlatilag megfosztják a román közösséget attól a lehetőségtől, hogy elismerje és megismertesse a közvéleménnyel saját kiválóságait. Élt tehát a módosítás lehetőségével, két alternatívát is kínálva a testületnek: vagy az etnikai arányok szerint osszanak ki 4 díjat, vagy pedig egyenlő felekként mindkét közösség jelölhessen egy-egy személyt. A testület ez utóbbi mellett döntött, a határozatot egyhangúlag megszavazták. Ennek ellenére a képviselőnő szóvá tette, hogy a rendelkezés csak az idei, 2018-as évre vonatkozik, vagyis nem született stabil megállapodás, hiszen jövőre akár vissza is térhetnek a korábbi gyakorlathoz.
Antal Árpád válaszában kifejtette, nem hiszi, hogy egyhamar rendezni lehet ezt a kérdést oly módon, hogy minden elvárásnak megfeleljenek. Szerinte inkább azon kellene gondolkozni, hogy többféle kitüntetést adjon a város, így óvva a Pro Urbe díj városközösségre építő szellemiségét a pártoskodástól.
Az ülés során a képviselőnő azt is nehezményezte, hogy nem szerepel centenáriumi program a Szent György Napok műsorkínálatában, továbbá a Szent György-téri színpad átköltöztetését a román közösség kiszorításaként értelmezte. Kétségeit Sztakics Éva alpolgármester oszlatta el, felvázolva az eseménnyel szembeni rendezettségi és esztétikai elvárásokat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.