Felhívás!

Hová mehetünk?

A Kovászna megyei rendőrség április 13-án közleményben tisztázott számos olyan kérdést, amely a lakosság számára nem volt egyértelmű a kijárási tilalom kapcsán. Ezekből ismertetünk párat.

– Elmehetek-e a temetőbe, és ott különféle tevékenységeket végezhetek-e?

A katonai rendelet csak a temetéseket engedélyezi a temető területén, ezeket is maximum 8 fős csoport részvételével. A temetőben semmilyen más tevékenység lebonyolítása nem jelent sürgősséget.

– Elvihetem-e a gyermekeimet sétálni?

A katonai rendelet értelmében csak rövid, a lakóhely körüli séták engedélyezettek, a kiskorúakat mindig el kell kísérjék a szülők, vagy azok a nagykorúak, akiknek a gondozásában vannak a kicsik. Tilos a parkokban, játszótereken, nagyobb csoportokban (több mint 3 személy) sétálni, tartózkodni.

– Mehetek-e halászni?

Annak ellenére, hogy ez egyéni tevékenység, mégsem lehet élni a lehetőséggel mint fizikai mozgás. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor a lakásunk közvetlen közelében van a tó, folyóvíz, ahol halászhatunk. A 8-as katonai rendelet megengedi a kereskedelmi halászatot (természetesen a különféle halásztilalmak betartásával), de a sporthalászatot nem.

– Hogyan közlekedhetnek azok, akik nem tudnak írni, olvasni?

A saját felelősségre kitöltött nyomtatványok kötelezőek a kijárás során (kivétel, ha munkahelyi igazolással sietünk dolgozni, vagy onnan jövünk). Az írástudatlan személyek igényelhetik a rokonaik, szomszédjaik, illetve a helyi önkormányzatok (szociális téren) segítségét.

– Elvihetem-e az autómat mosóba vagy szervizbe?

Megfelelő módon kitöltött felelősségnyilatkozattal el lehet menni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások