Felhívás!

Hosszú folyamat lesz

Hosszú folyamat lesz Kovászna megye

Két hónapja menesztették a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális igazgatóságának vezetőjét, Tankó Vilmost, akinek helyét még nem töltötték be, de egyelőre nem is lehet. Az intézménynek ideiglenes vezetője van.

A megüresedett intézményvezetői állást ideiglenesen a város alpolgármestere, Sztakics Éva tölti be, mivel csak felső vezetőt lehetett megbízni a tisztség betöltésével, hogy ezt a tevékenységet irányítsa – mondta Antal Árpád polgármester. A tervek szerint ősztől ideiglenesen kineveznek valakit a Közösségfejlesztési Igazgatóság élére. Azért ideiglenesen – tette hozzá a polgármester –, mert az állás betöltésére versenyvizsgát kell hirdetni, ami egy hosszabb, bonyolultabb folyamat, aminek az eredményét Bukarestben döntik el.

Tankó Vilmos ellen, aki két évtizeden át vezette a szociális osztályt, idén januárban indított az önkormányzat fegyelmi eljárást köztisztviselőhöz nem méltó, intézménylejárató viselkedés, valamint közjavak – azaz a város tulajdonában lévő Dália utcai ingatlan – saját célú használata gyanúja miatt. Az ügyben egyébként rendőrségi eljárás is folyik, egyebek mellett szexuális zaklatás gyanújával is vizsgálódnak az egykori igazgató ellen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.