Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hogy tisztán lássanak

Hogy tisztán lássanak Kovászna megye

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete, az Albert Optimum Medicals egészségügyi központtal partnerségben, szemészeti szűrővizsgálatot indított, amely során 1200–1300 előkészítős és első osztályos kisdiák látását vizsgálják meg.

Hirdetés
Hirdetés

A szentgyörgyi kezdeményezés összhangban van az Országos Közegészségügyi Intézet „Vigyázz a szemedre! Ne hanyagold el a szemed egészségét!” című, idén meghirdetett kampányával. Székely Róbert, a program koordinátora megkeresésünkre elmondta, a cél az, hogy szakorvos segítségével felmérjék a gyerekek látását, és kiszűrjék az esetleges rendellenességeket. Szükség esetén további vizsgálatokat javasolnak, amelyekre a szülő döntése alapján a város bármelyik szakrendelőjében vagy szakorvosánál sor kerülhet. Tervek szerint az ingyenes szűrőkampányt évente megismétlik, ezáltal egyrészt követni tudják a gyermekek látásának alakulását, másrészt visszajelzést is kaphatnak azon diákok részéről, akiknek további vizsgálatokat javasoltak.

A hiánypótló kampány a Váradi József Általános Iskolában kezdődött, és hétről hétre újabb tanintézményekben folytatódik. Az elmúlt héten a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum és a Nicolae Colan Általános Iskola diákjai estek át a vizsgálaton. A szemészeti szűrések holnap, november 23-án a Gödri Ferenc Általános Iskolában folytatódnak, ahol a suli saját tanulóin kívül a Plugor Sándor Művészeti Líceum és a Református Kollégium kisdiákjainak szemébe is belenéznek. A vizsgálathoz minden esetben a szülők előzetes beleegyezését kérik.

A program koordinátora megjegyezte, a kampány során minden olyan megyeszékhelyi iskolát felkeresnek, ahol elemi osztályok is működnek. A kezdeményezés a helyi tanács finanszírozásával valósul meg, az anyagi költségek fedezéséhez a szeretetszolgálat és az egészségügyi központ is hozzájárul. 

Fotó: Facebook/ Albert Optimum Medicals

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük