Felhívás!

Hívja mindenki a 112-őt

Hívja mindenki a 112-őt Kovászna megye

Egy anyamedvét és három bocsát látták vasárnap éjjel sétálni a kovásznai szívkórház udvarán, valamint az ifjúsági parkban. Szerencsére sem személyi sérülést, sem jelentős anyagi kárt nem okoztak az állatok. Gyerő József polgármester arra kér mindenkit, jelentsék a medvéket a 112-es segélyhívószámon.

Amint Gyerő József polgármester elmondta, idén tavasszal már többször is megkeresték a lakosok, a szállodák, valamint a szívkórház képviselői azzal, hogy medvét láttak a környéken. A városvezetőség felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, kérvények sorát állították ki, azonban úgy tűnik, hiába. Egyelőre ugyanis nem lehet beavatkozni a fürdővárosi medvék sorsába, mivel a környezetvédelmi minisztérium legújabb kilövési kvótájába nem kerültek be a kovásznai vadállatok. Továbbá, a beavatkozási kérelmek hiányában a törvény által felállított helyi bizottság sem léphet közbe.

A fürdőváros azért nem jelenik meg a kilövési kvótával rendelkező települések sorában, mert habár látták többször is a medvéket az üdülőtelepen, mégsem jelentette senki a 112-es segélyhívószámon.

– Arra kérek mindenkit, aki medvéket lát a város területén, hogy hívja a 112-őt, hiszen ennek hiányában a minisztérium úgy ítéli meg, hogy nincs ilyen jellegű gond Kovásznán. Már pedig van, csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig nem történt tragédia, hiszen a Tündérvölgy környékén, a szívkórház területén, a szállodákban rengeteg ember megfordul. Az is tapasztalható, hogy egyre csökken a turisták száma, hiszen félnek az állattól. A helyzet tarthatatlan. Átiratot küldtünk a vadásztársaságnak, amely ezt a területet gondozza, amellyel szerződésünk van. Felszólítottuk, tegyenek meg minden intézkedést annak érdekében, hogy elhajtsák a medvéket a lakott területről – fogalmazott a polgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások