Felhívás!

Hivatalos: Háromszéken is megjelent a koronavírus

Hivatalos: Háromszéken is megjelent a koronavírus Kovászna megye

Egy 53 éves kovásznai nőnél mutatták ki szerdán a koronavírus-fertőzést. A nő március 8-án érkezett haza Olaszországból és otthoni elkülönítésben volt – jelentette be a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Információink szerint a nő egy megyeszékhelyi közintézmény alkalmazottja,

Iulian Todor, Kovászna megye prefektusa elmondta: az 53 éves nő március 8-án érkezett haza férjével és fiával egy olaszországi sívakációból. Azóta a lakásukban elszigetelten várták, hogy megjelennek-e náluk a fertőzés tünetei. A nőtől azt követően vettek mintát, hogy a betegség jeleit mutatta. Jelenleg a családtagjai leleteit vizsgálják a bukaresti járványkórházban.

A kovásznai nőt a kolozsvári járványkórházba szállítják.

Szerda estig 15 új COVID-19 fertőzést igazoltak a hatóságok, így már 44-re emelkedett az érintettek száma az országban. Közülük hatot gyógyultnak nyilvánítottak.

(MTI/hirmondo.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 11., 18:16
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Hova ég a seggik járkálni, amikor tudják, hogy járvány van. Nem szeretnék jósolni, de következő nagy eséllyel valamelyik multi alkalmazottja lesz, mert ott állnak meg az átutazok tankolni vagy kajálni.

 • User
  Dátum: 2020. március 11., 18:23
  ÉRTÉKELÉS: 12

  ”a nő egy megyeszékhelyi közintézmény alkalmazottja, és sízni volt Olaszországban férjével együtt.” E végett szállítják Kolozsvárra, vagy mert nagyon súlyos az állapota, netán minden kovásznai beteget oda szállítanak?

  • User
   Dátum: 2020. március 12., 14:40
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Miért kell lápitani írják ki az igazat most már a megyeiallategezsegugytol csak ez hiányzott most már a főállatorvos szerepelhet és a Kft virágozhat🤮

  • User
   Dátum: 2020. március 12., 16:36
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Minden koronavírusos beteget a kijelölt kórházakba visznek. Ameddig ott van még hely… Utána jön a katasztrófa. Ha jól olvasom a megyei kórház weboldalán, itt 20 ágy van az intenzív osztályon és ők kell látják el az összes kritikus beteget a megyében. Ha ennél több beteg lesz egyszerre, akkor jöhet a lottó.

  • User
   Dátum: 2020. március 16., 2:10
   ÉRTÉKELÉS: 11

   Hol lehet sizni olaszorszsgban? Nagyon szeretnem tudni… jo lenne ha a media oszinte lenne oke. Meg senki se ejtett szot arrol, hogy talan a gyarakban is le kene zarni a gyartast, ott van embertomeg…hello jarvany van, jo reggelt.

 • User
  Dátum: 2020. március 11., 18:08
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Remélem gyorsan tudatosul a helyi lakosságban, hogy MOST MÁR ez nem egy feltételezett, hanem egy valós veszély. Ha továbbra is közösségbe járunk, elengedjük mindenhova a gyerekeket, tömött üzletekben vásárolunk, bármilyen hűléses tünettel kimegyünk és nem tartjuk be a higiéniai szabályokat, akkor ennek rossz vége lesz. És nem az a baj, hogy elkapjuk, mert a nagyja túléli, bár gondolom senki nem örvend, ha a szülő vagy nagyszülő belehal. Az a baj, hogy ha hirtelen elszabadul az egész, összeomlik a teljes egészségügy, ezzel pedig a halálozási ráta nagyon megugrik. Ha viszont lassítjuk a terjedést – és ez már most el kell kezdeni – akkor nagyobb az esély, hogy minden súlyos esetet el tudnak látni, nem terhelődnek túl a kórházak, mint Wuhanban és Észak Olaszországban. Ahol gyorsan léptek, ott jóval alacsonyabb a fertőzöttek száma és a halálozási arány is.
  Ugyanis, ha van 1 megerősített, tüneteket produkáló fertőzött, akkor ott még van legalább 2-6 ember akinek továbbadta és akik két hét alatt még tovább adhatják, ha megadjuk az esélyt nekik. Ezért kell 25-30 esetnél is már drasztikus intézkedéseket hozni, ebben – még ha sokan nem is fognak egyetérteni – a román hatóságok nagyon jól és remélhetőleg időben léptek. Most nagyon sok fog múlni az embereken is és persze a helyi hatóságokon, hogy a szabályokat betartsák és betartassák. Az elkövetkező 2-3 hét nagyon izgalmas lesz és nagyon nem mindegy, hogy 0,5 vagy 5 % fog meghalni. Legyek inkább fölösleges pánikkeltő, mint hogy az utóbbi következzen be.

  Itt van egy egészen érdekes elemzés a valós esetek számáról https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca .

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 19:21
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Az egészségügyi rendszer már összeomlott mert a héten még receptet nem tudtak írni az orvosok.A krónikus beteg odabolondul, vár órákat reménykedve fohászkodva , aztán másnap harmadnap ugyanez.Mondják a remény hal meg utoljára de itt lehet hamarabb a beteg.

  • User
   Dátum: 2020. március 13., 11:00
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Ez nem összeomlás. Az az összeomlás, amikor sokkal több kritikus állapotú beteg van, mint amennyit el tudnak látni. Amikor az orvosok éjjel-nappal dolgoznak, majd sorra betegednek le, nincs elég ágy és nincs elég lélegeztetőgép. Amikor kénytelen vagy dönteni, hogy kit próbálsz megmenteni és kit hagysz meghalni, mert nincs lehetőséged segíteni rajtuk. Remélem erre itt nem kerül sor, mint Kínában és Olaszországban.