Felhívás!

Higgyünk magunkban!

Higgyünk magunkban! Kovászna megye

A forradalom hőseire emlékezve ne feledjük el soha, hogy a jövő bennünk van, magunkban kell azt megtalálni. Higgyünk szülőföldünkben, és szeressük Székelyföldet töretlenül, jelentette ki Antal Árpád polgármester a Sepsiszentgyörgy főterén tartott március 15-i megemlékezésen.

Idén is több ezren vettek részt Sepsiszentgyörgyön a március 15-i ünnepségen, mely a hagyomány szerint ünnepi felvonulással kezdődött. A háromszéki hagyomány­őrző huszárok, fúvószenekarok és cserkészek a város két végéből elindulva vonultak a város központjába. Az ünnepség a Szózattal kezdődött, majd Nagy-Kopeczky Kristóf műsorvezető Antal Árpád polgármestert szólította a színpadra, hogy mondja el ünnepi beszédét. A városvezető kiemelte, a magyar összefogás eredményeképpen a magyar-magyar viszony tekintetében Erdélyen belül jelentős előrelépések történtek. „Összefogtunk, mert az utunk és a céljaink közösek. Összefogtunk, mert együtt többet le tudunk tenni a közösség asztalára”, szögezte le.

Antal ugyanakkor megjegyezte, miközben Magyarország kormányával az erdélyi magyarság viszonya kifogástalan, sajnos Románia és Székelyföld viszonyáról sok jót nem lehet még ma sem mondani. „Én továbbra is azt látom, hogy a román állam teljesen el akarja halkítani a magyar közösséget”, emelte ki. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy száz év után sem ismernek, és nem tudják, hogy minket ha ütnek, mi nem megfutamodunk, nem puhábbak leszünk, hanem ellenkezőleg: kitartóbbak és keményebbek. „Higgyünk magunkban, higgyünk a célunk nemességében és az ügyünk tisztaságában! Higgyünk a közösségünk alkotó és teremtő erejében”, zárta beszédét Antal Árpád.

A sepsiszentgyörgyi ünnepségen felszólalt Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök és Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete is. „2010-től kezdve ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy újraalkossuk és megszilárdítsuk a magyar nemzet egységének a fundamentumát”, emelte ki Zákonyi Botond, aki szerint rajtunk áll, hogy összefogásunkkal és kitartásunkkal valóra tudjuk-e váltani 48-as hőseink álmait.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.