Felhívás!

Hétvégén már bírságolnak!

Hétvégén már bírságolnak! Kovászna megye

Tegnap Sepsiszentgyörgynek a Brassó felőli kijáratánál tartott tájékoztató jellegű és egyben ellenőrző akciót a megyei rendőrség: több tucat járművet állítottak meg az egyenruhások, és miközben rutinellenőrzést végeztek, tájékoztatták a sofőröket a mobiltelefon-használatra vonatkozó szigorításokról.

Egyszerre öt rendőr állította meg tucatszám a járműveket a megyeszékhely kijáratánál. Mint kiderült, tájékoztató jellegű, körülbelül másfél órát tartó akcióról volt szó, illetve aznap délután 3-tól 4 óráig egy másik helyszínen folytatódott az ellenőrzés. A megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, ma is zajlik ilyen akció, illetve szombattól már érvénybe lépnek az idevágó „mobiltelefonos” módosítások, ezeket ellenőrzik, és bírságolnak, ha kihágást észlelnek.

Eddig csak a vezetés közbeni mobiltelefon-használat vont büntetőpontokat maga után, mostantól viszont tilos a sofőröknek kézbe venniük a telefont mozgó autóban, továbbá azokat a multimédiás eszközöket, kütyüket is belefoglalták a törvénybe, amelyek videó rögzítésére, netán fényképezésre, szövegszerkesztésre is alkalmasak. Az sem mellékes, hogy az itt alkalmazható bírságok jelentősen nőttek. Amennyiben a jármű vezetője a multimédiás eszköz használatával egy időben még más közlekedési rendszabályt is áthág, autóvezetői jogosítványának 30 napra történő felfüggesztésével számolhat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 11., 8:46
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Minden szép és jó, de engem az gátol a vezetésben, h mikor tüsszentek behunyom mind2 szemem! Régebb meg mikor még cigiztem mindig a gyújtót kerestem!😉Kérem szimatékat, h ezt is vegyék figyelembe és büntessenek ha hasonló kihágást észlelnek!😁

 • User
  Dátum: 2019. október 11., 11:51
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Mikor az ablak vissza tukroz hogy alapitja meg a rendor hogy a tel a kezembe volt.
  Vagy ha nem volt a kezembe es ket rendor egyszere alitja hogy volt meg a biro se vakarja le rolad a buntetest.Mi alapjan dontnek??

 • User
  Dátum: 2019. október 12., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Jó sok embernél ki verte a biztosítékot ez a hétvégi akció 😁 kedveseim, idáig is üzemanyaggal ment azt autó,nem telefonnal! Ha ilyen sok érv van ellene,akkor inkább sétáljatok,mondjuk akkor az lenne a komment,hogy nektek ment a másik gyalogos. Sok zombi! Na néktek remélem,hogy hamar úszik is a jogsi! Sok taknyos,most is úgy feszít telefonnal a kezébe,mintha ők hugyozták volna a golf öblöt. Szedjék is össze a jogsikat,és ha rajtam múlna,ennek az összegnek dupláját raknám büntetésnek!! ( De nem rajtam múlik ) … Na béke és hallo,hallo….

 • User
  Dátum: 2019. október 13., 13:51
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Igy van , a sok taknyos meg be se ul a volan melle , mar veszi elo a telefont, majd mindent felkezzel probal megoldani, csavargatja a szervot, lassak, milyen vagany.