Hétvégén már bírságolnak!

Hétvégén már bírságolnak! Kovászna megye

Tegnap Sepsiszentgyörgynek a Brassó felőli kijáratánál tartott tájékoztató jellegű és egyben ellenőrző akciót a megyei rendőrség: több tucat járművet állítottak meg az egyenruhások, és miközben rutinellenőrzést végeztek, tájékoztatták a sofőröket a mobiltelefon-használatra vonatkozó szigorításokról.

Egyszerre öt rendőr állította meg tucatszám a járműveket a megyeszékhely kijáratánál. Mint kiderült, tájékoztató jellegű, körülbelül másfél órát tartó akcióról volt szó, illetve aznap délután 3-tól 4 óráig egy másik helyszínen folytatódott az ellenőrzés. A megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, ma is zajlik ilyen akció, illetve szombattól már érvénybe lépnek az idevágó „mobiltelefonos” módosítások, ezeket ellenőrzik, és bírságolnak, ha kihágást észlelnek.

Eddig csak a vezetés közbeni mobiltelefon-használat vont büntetőpontokat maga után, mostantól viszont tilos a sofőröknek kézbe venniük a telefont mozgó autóban, továbbá azokat a multimédiás eszközöket, kütyüket is belefoglalták a törvénybe, amelyek videó rögzítésére, netán fényképezésre, szövegszerkesztésre is alkalmasak. Az sem mellékes, hogy az itt alkalmazható bírságok jelentősen nőttek. Amennyiben a jármű vezetője a multimédiás eszköz használatával egy időben még más közlekedési rendszabályt is áthág, autóvezetői jogosítványának 30 napra történő felfüggesztésével számolhat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 11., 8:46
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Minden szép és jó, de engem az gátol a vezetésben, h mikor tüsszentek behunyom mind2 szemem! Régebb meg mikor még cigiztem mindig a gyújtót kerestem!😉Kérem szimatékat, h ezt is vegyék figyelembe és büntessenek ha hasonló kihágást észlelnek!😁

  • User
   Dátum: 2019. október 16., 9:53
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Elnezes de olyan is van aki vezeteskozben facebook ozik vagy csinal fotot menet kozbe magarol ezt kel nezek nem hogy nem szabad cigizni vagy tudom is en vagy video partit tart vezetes kozben

 • User
  Dátum: 2019. október 11., 11:51
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Mikor az ablak vissza tukroz hogy alapitja meg a rendor hogy a tel a kezembe volt.
  Vagy ha nem volt a kezembe es ket rendor egyszere alitja hogy volt meg a biro se vakarja le rolad a buntetest.Mi alapjan dontnek??

 • User
  Dátum: 2019. október 12., 9:31
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Jó sok embernél ki verte a biztosítékot ez a hétvégi akció 😁 kedveseim, idáig is üzemanyaggal ment azt autó,nem telefonnal! Ha ilyen sok érv van ellene,akkor inkább sétáljatok,mondjuk akkor az lenne a komment,hogy nektek ment a másik gyalogos. Sok zombi! Na néktek remélem,hogy hamar úszik is a jogsi! Sok taknyos,most is úgy feszít telefonnal a kezébe,mintha ők hugyozták volna a golf öblöt. Szedjék is össze a jogsikat,és ha rajtam múlna,ennek az összegnek dupláját raknám büntetésnek!! ( De nem rajtam múlik ) … Na béke és hallo,hallo….

 • User
  Dátum: 2019. október 13., 13:51
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Igy van , a sok taknyos meg be se ul a volan melle , mar veszi elo a telefont, majd mindent felkezzel probal megoldani, csavargatja a szervot, lassak, milyen vagany.