Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hétköznap is kell a figyelem

Hétköznap is kell a figyelem Kovászna megye

Még mindig jut a nagycsaládoknak a LAB Életmentő Kupakok Egyesület által gyűjtött adományokból. Az adakozóknak köszönhetően decemberben 77 családban és intézményben 170 gyermek örülhetett a ritkán tapasztalt figyelmességnek, bőségnek: ruha, játék, édesség szaporította örömüket.

Bács Emese, az egyesület vezetője még tegnapi beszélgetésünkkor is úton volt annak a 400 cipősdoboznyi ajándéknak a maradékával, amelyet nem sikerült kiosztani december 7–23. között, noha Kovászna megyében 12, Maros megyében 4 önkéntes legalább napi 4–5 órai munkát szánt a dobozolt, életkor és nem szerint összeállított ajándékcsomagok és a tartós élelmiszerek összegyűjtésére, majd szétosztására.

A számtalan magánszemély mellett a Molnár Enikő által alapított Love to Dance Egyesület is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy minél több rászorulót segítsenek a „kupakosok”: a karácsonyi gálájuk belépődíjaként beszedett 10 lej értékű tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat mind felajánlották erre a célra.

Az egyesületi tagok a Richter Gedeon cégtől kapott pelenkákat és tejport is eljuttatták oda, ahol szükség volt rá. Így például az árkosi anyaotthonba, ahol az ott levő anyákkal a nagyobb gyermekeik is együtt töltötték az ünnepet, így még nekik is vittek egy-egy cipősdoboznyi ajándékot, de jutott élelmiszerből és tisztálkodószerből is, hasonlóképpen a szentgyörgyi anyaotthonba is. Névre szóló csomagokkal örvendeztették meg az oltszemi gyermekotthon lakóit, de a kézdiszentléleki, Böjte Csaba alapította családi otthonban neveltekre is volt gondjuk, és a marosvásárhelyi Lídia-árvaházból is jelezték, örülnének, ha rájuk is gondolnának. Gondoltak, ráadásul a bikfalvi óvódásokra és a megyei kórház gyermekosztályára, ahol a tejpornak és a pelenkának mindig nagy a keletje, így oda is juttattak összesen 10 nagy doboznyit ezekből. S mert az egyedülálló, kisnyugdíjas idősek is legalább annyira rászorulnak a segítségre, mint a sokgyermekes nagycsaládok, a tartós élelmiszerből nekik is adtak fejenként 60 lej értékű csomagot.

Hirdetés
Hirdetés

Örvendetes módon több olyan esetről is tudott Bács Emese – és a látottak-hallottak igazolták –, amikor a családnak sikerült a mélypontról kievickélnie: a szülők munkát találtak, a gyermekek tiszták, rendesen járnak iskolába. Ilyen Bükszádon az az ötgyermekes család, amelyiknek a háza leégett, az apa most Magyarországon keres munkát, de az a mikóújfalusi család is, ahol az anya a legkisebb gyermek születése után meghalt, és most az apa rendezi – láthatóan jól – a kicsit és a két nagyobb fiút is. Több család tisztességesen jelezte, hogy már nem szorulnak rá az adományokra, velük ellentétben sajnos olyanok is vannak, akiknél semmi előrelépés nem tapasztalható.

Bács Emese és Molnár Enikő a napokban hordják ki a nagycsaládosoknak a megmaradt élelmiszercsomagokat, hiszen ünnepnapnál több a hétköznap, és a telet könnyebb átvészelni egy kis segítséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.