Felhívás!

Helyi értékek jegyében

Hétvégén, augusztus 5–7. között zajlik Esztelneken a Fekete ribizli ünnepe, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Pénteken, augusztus 5-én 18 órától ünnepélyes megnyitó a régi óvoda épületében, ugyanitt látogatható az I–II. világháborús tárgyak emléktárlata a falunapok teljes ideje alatt, és bemutatják Lőrinczi Dénes Édes emlékek című kötetét. 21 órától bál kezdődik az esztelneki kultúrotthonban, a talpalávalót a Csavargó Band biztosítja.

Szombaton, augusztus 6-án 9 órától gyerekvetélkedőkkel indul a nap a Nagy Mózes Általános Iskola udvarán, a CSÁKESZ Minta ifjúsági szervezet vezetésével. 10 órától rajtol a favágó- és a főzőverseny, 12-től Lau-Do gyerekkoncert. 13.30-tól a versenyek díjazása, majd ebéd következik. 16 órától kezdődik a Népi délután, fellép a helyi Hamuvirág Néptáncegyüttes, a nyíradonyi Kisliget Néptáncegyüttes, a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes és a kézdiszentkereszti Tisztás Néptáncegyüttes. 19 órától a csíkszentgyörgyi Székely Góbék nevettetik meg a közönséget, 21 órától az Ego Sum koncertjére lehet bulizni.

Vasárnap, augusztus 7-én 11 órától kezdődik az elhurcoltak emlékének felajánlott szentmise a ferences templomban, 12 órától avatják az elhurcoltak emlékművét (közreműködik a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Fúvós Zenekara). 14 órától tűzoltóverseny a kurtapataki új óvoda udvarán, 15 órától ebéd, szabadidős tevékenység, 17 órától szekértolóversenyen lehet szurkolni, 20 órától Old Bumeráng-koncert, majd 21.30-tól tábortűz zárja a tartalmas faluünnepet. A rendezvény ideje alatt állandó programok: helyitermék-vásár, gyereksarok, arcfestés, lazulósátor, látogatható kiállítások.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.